Skip to main content

Konitz schrijft zijn eigen jongensboek in Polen

By 23 januari 2016Geen categorie

Voormalig Oranje-international Bartek Konitz (31) speelt vanavond met Polen een sleutelwedstrijd op het EK. De Polen nemen het om 20.30 uur op tegen het verrassend sterke Noorwegen. De zoon van HARO-trainer Piotr Konitz is bezig zijn eigen jongensboek te schrijven. Afgelopen zomer maakte Konitz al een toptransfer in Polen. Hij verliet Pogoń Szczecin voor topclub Wisla Plock. Plock is de nummer twee van Polen en speelt in de Champions League. Het was een voorbode voor een schitterend seizoen voor de oud-speler van het Waalwijkse Tachos. De in Polen geboren Konitz, die vanaf zijn vijfde in Nederland woonde, werd door de Duitse toptrainer Michael Biegler gevraagd voor de Poolse nationale ploeg. En dat kort voor het grootste handbalevenement voor de Polen sinds jaren: het EK in eigen land.

Advertentie

Konitz, die 71 interlands voor Nederland speelde en 213 doelpunten maakte, kon de uitnodiging aannemen omdat hij al twee jaar niet meer in Oranje gespeeld had. Hij debuteerde in november voor de Poolse ploeg. Polen, een grootmacht in het internationale handbal, maakte zich op voor het EK in eigen land en kon Konitz daarom goed gebruiken. De oud-speler van Tachos werd dan ook
meteen geselecteerd voor het EK. Zo werd hij de eerste Nederlander op een groot eindtoernooi.

Voor Konitz en zijn Poolse team verloopt het toernooi vooralsnog geweldig. Gesteund door 15.000 uitzinnige Poolse fans won de ploeg alle drie haar poulewedstrijden. De wedstrijden tegen Servië en Macedonië werden nipt met één doelpunt verschil gewonnen, maar na de zege op Frankrijk stond het hele land pas echt op zijn kop. De regerend Olympisch-, Europees- én Wereldkampioen werd vrij eenvoudig met 31-25 aan de kant gezet. Konitz maakte één doelpunt. Vanavond speelt Polen de eerste wedstrijd in de hoofdronde, tegen Noorwegen. Een sleutelwedstrijd. De Noren verraste vriend en vijand met de poulewinst in groep B en hebben daarmee, net als Polen, vier punten meegenomen naar de hoofdronde. Mochten de Polen vanavond winnen, dan zetten ze een grote stap richting de halve finale. En kan Konitz zich opmaken voor een nieuw hoofdstuk in een waar jongensboek.

De wedstrijd Polen – Noorwegen is te zien via EHF.tv

Foto: EHF

Konitz
 

 

 

Advertentie