Skip to main content

Livestream: Nederland opent EK-kwalificatiereeks tegen Portugal

De Oranjedames openen vanavond de jacht op een ticket voor het EK 2024 in eigen huis. Om 19:30 wacht Portugal en de pot is rechtstreeks te zien op HandbalNL.tv.

Advertentie

Voor Nederland eind november deelneemt aan het WK, moet de ploeg van Per Johansson punten scoren in de EK-kwalificatiefase. In Almere begint Oranje tegen Portugal. Het topsportcentrum in Flevoland is uitverkocht.

Groep 3
De aanstaande tegenstander zit net als Nederland in groep 3. Ook Tsjechiƫ en Finland zitten in die poule en de top-2 plaatst zich na zes speelrondes voor het Europees kampioenschap dat volgend jaar in Oostenrijk, Hongarije en Zwitserland plaatsvindt.

De Zweedse bondscoach van Nederland kan geen beroep doen op Laura van der Heijden (gebroken neus), Dione Housheer (ziek) en Bo van Wetering (schouderblessure). Alieke van Maurik is aan de wedstrijdselectie toegevoegd.

Na de partij met Portugal stapt de nationale ploeg morgen op het vliegtuig naar Finland. Op zaterdagmiddag nemen de Oranjedames het op tegen het thuisland. Dat duel wordt uitgezonden door Ziggo Sport.

Livestream
Schakel voor Nederland – Portugal in op HandbalNL.tv. Klik hier voor de livestream. Commentaar bij de EK-kwalificatiewedstrijd is van redactielid van Handbal Inside Stijn Steenhuis.

Lees ook: In Portugal en Finland treft Oranje twee onervaren landen
En ook: Johansson laat team sudderen: “We moeten ons eigen verhaal maken”

Foto: FotoReza

Advertentie