Skip to main content

Nederland en Servië ontlopen elkaar in Polen maar weinig

By 23 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Nederland en Servië zijn al uitgespeeld voor een plaats in de kwartfinale van het WK. In Katowice proberen de aanstaande tegenstanders vanaf 18:00 om boven de ander te eindigen.

Advertentie

De nummer negen van het WK maakt nog kans op deelname aan het OKT en zowel Nederland als Servië is daar nog voor in de race. Door de ruime overwinning van Slovenië van gisteravond en het puntje meer voorafgaand aan de laatste speelronde in de hoofdfase bij Kroatië, vier om vijf, is die eindnotering niet realistisch. Dan moet Nederland of Servië vanavond zeer ruim winnen.

Die kans is niet groot, want de groepsgenoten spelen een gelijkwaardig toernooi. Nederland en Servië wonnen in Polen allebei twee groepsduels en van Qatar. Tegen kwartfinalisten Noorwegen en Duitsland werd verloren.

Uitslagen Nederland:
Nederland – Argentinië 29-19
Nederland – Noord-Macedonië 34-24
Nederland – Noorwegen 26-27
Nederland – Qatar 32-30
Nederland – Duitsland 26-33

Uitslagen Servië:
Servië – Algerije 36-27
Servië – Duitsland 33-34
Servië – Qatar 34-24
Servië – Noorwegen 28-31
Servië – Argentinië 28-22

Zo staan de aanstaande opponenten in hoofdgroep drie beiden op vier punten. Het doelsaldo van Servië is beter: +12 om +4. Oranje heeft een zege nodig om de tegenstander in het rood in de poule en eindrangschikking van het wereldkampioenschap onder zich te houden.

Viaplay
Om 18:00 sluit Nederland het eindtoernooi af. Schakel om 17:30 in op Viaplay voor de voorbeschouwing op de WK-wedstrijd.

Lees ook: De allerlaatste keer voor showmaker Boomhouwer

Foto: FotoReza

Advertentie