Skip to main content

Nederlandse clubs uitgeschakeld in Europese toptoernooien

By 11 september 2016september 17th, 2016Geen categorie

Weinig succes voor de Nederlandse clubs in Europa. Op eigen bodem werden OCI-Lions en Kras/Volendam uit de EHF Cup geknikkerd. De dames van Sercodak/Dalfsen wisten niet te stunten in Noorwegen.

Advertentie

De verrassende landskampioen bij de dames nam het in de voorronde van de Champions League op tegen de kampioen van Kroatië: HC Podravka Vegeta. Na een 13-7 ruststand vergrootte de Kroatische topploeg het gat in de tweede helft naar dertien doelpunten. Door de verliespartij (30-17) rest de EHF Cup voor de formatie van Peter Portengen.

Derde ronde EHF Cup
Zondag speelt Dalfsen in Drammen voor de derde plaats van het kwalificatietoernooi. Het Turkse Ankara Yenimahalle BSK is de opponent. Bij winst maakt de ploeg een door start in de derde ronde van het tweede Europese handbaltoernooi. Bij verlies wacht in oktober een wedstrijd in de tweede kwalificatieronde.

Na verlies in de uitwedstrijd waren de perspectieven voor Lions en Volendam niet zo goed. Ook in Nederland wisten de deelnemers aan de BENE-League niet te winnen. Alpla HC Hard won nipt in Sittard (26-27), terwijl de oranjehemden uit het vissersdorp handballes kregen van Chambéry Savoie Handball. De Franse grootmacht was met 16-36 te sterk voor de ploeg van Pjotr Konitz.

Foto: FotoRezaAdvertentie