Skip to main content

Nederlandse teams doen het goed bij Europese beachhandbal finales

Dit weekend vinden de finales van Europese Beach Handball Tour plaats in het Griekse Thessaloniki. Er nemen drie Nederlandse teams deel aan de eindstrijd: de dames van Westsite uit Amsterdam en zowel de dames als de heren van Camelot uit Tilburg.

Advertentie

De heren van Camelot zijn verrassend eerste geworden in hun poule. Dit door knappe zeges op het thuisspelende Akropolis, het Hongaarse Dinamit BHC en V. Gaw uit Portugal. Ook de dames van Camelot hebben goed gepresteerd in de poulefase. In een directe strijd om een ticket voor de halve finale wonnen ze, na een spannende reeks shoot-outs, van het felle Spaanse Algeciras.

De dames van Westsite wisten de eerste drie poulewedstrijden winnend af te sluiten. Hierdoor waren ze al zeker van een plaats in de halve finale. In de laatste wedstrijd, om de eerste plaats in de poule, bleek de Hongaarse titelverdediger Agenta, Girls echter een maatje te groot.

Zondagochtend starten de halve finales om 10.00 uur (9:00 Nederlandse tijd). De dames van Camelot moeten het opnemen tegen de Agenta Girls en Westsite speelt tegen het Griekse Spartacus. Vervolgens zullen de heren van Camelot om 11.00 uur plaatselijke tijd de strijd aangaan met de lange Russen van Ekaterinodar.

Alle wedstrijden zijn te volgen via de livestream. Let op, het is in Nederland een uur eerder! Livestream: http://www.ebtfinals2016.gr/live-streaming/livestreaming.html

Foto: Westsite

Advertentie

Join the discussion 4 Comments