Skip to main content

Nederlandse tint tijdens Final4 in Boedapest

Aan het eind van aankomend weekend houdt één club in Boedapest de Champions League omhoog. Het finaleweekend heeft een Nederlandse tint.

Advertentie

Györ en Team Esbjerg laten zich morgenmiddag om 15:00 voor het eerst in de MVM Dome zien. 20.000 toeschouwers kunnen tijdens die wedstrijd twee landgenoten bewonderen. Doelvrouw Rinka Duijndam en Yvette Broch (foto) zijn bezig aan hun laatste periode in het wit-groen van Györ.

Eerstgenoemde gaat in de zomer overstappen naar het Roemeense Rapid Bucuresti. Broch stopt. De cirkelspeelster maakt ook geen deel uit van de Olympische selectie. De Spelen starten eind juli.

Bondscoach Johansson
Oud-winnaar Györ staat in Hongarije onder leiding van bondscoach van de Oranjedames Per Johansson. Een week geleden verlengde de Zweed zijn contract bij de halve finalist. Ook in het nieuwe seizoen staat Johansson bij Györ, dat achter Ferencvaros tweede is geëindigd in de Hongaarse eredivisie, voor de groep.

Advertentie

Zaterdagavond komen SG BBM Bietigheim en Metz Handball in Boedapest op de vloer. Bij de Duitsers staan twee Oranjedames op het op het wedstrijdblad. Dat zijn Kelly Dulfer en Inger Smits. Danick Snelder is geblesseerd.

Nederlandse scheidsrechters
De finale van de Champions League League is 24 uur later. De troostfinale, zondagmiddag 15:00, wordt door twee landgenoten gefloten. Rick Wolbertus en William Weijmans zijn in Hongarije voor de strijd om het brons. Afgelopen weekend had het duo de leiding over Aalsmeer – LIONS.

Ziggo Sport heeft alle rechten van de Champions League. De sportzender zendt de wedstrijden uit op een extra kanaal: Ziggo Sport Docu.

Lees ook: Smits wacht droomweekend: “Grootste van het grootste”

Advertentie