Skip to main content

Lions ook internationaal één van de grootste!

Dat handbal leeft in Zuid-Limburg wisten we natuurlijk al, maar dat dit ook in internationaal perspectief het geval is wisten vele nog niet. Afgelopen week maakte de EHF een lijst bekend waarin de bezoekersaantallen van 60 clubs zijn opgenomen die het afgelopen seizoen actief waren in de EHF Cup.

Advertentie

In de top 60 zien we drie ‘bekende’ namen: Hubo Initia Hasselt (BE), KRAS/Volendam (NL) en OCI-Lions (NL). KRAS/Volendam speelde twee wedstrijden en trok daarbij gemiddeld zo’n 275 toeschouwers. Hetgeen goed is voor de 49ste plaats op de EHF ranglijst.

Hubo Initia Hasselt staat op de 25ste plaats met gemiddeld 636 per wedstrijd. Zij speelde in totaal drie thuiswedstrijden.

EHFBeste presterende club uit Nederland was OCI-Lions. De Zuid-Limburgers staan op een zeer verdienstelijk 7de plaats met gemiddeld meer dan 2000 toeschouwers per thuiswedstrijd. In totaal zagen 8.269 thuissupporters OCI-Lions het afgelopen seizoen in actie komen in Europees verband.

Bij Nantes (Frankrijk) zitten de meeste toeschouwers op de tribune. Gemiddeld zitten er bij Nantes zo’n 4200 fans op de tribune bij een thuiswedstrijd. In totaal trokken de Fransen bijna 17.000 bezoekers.

Bekijk hier de volledige top 60.

Foto: FotoReza

 

Advertentie