Skip to main content

Openingszege voor Quintus, BFC en E&O

By 12 september 2020Geen categorie

Quintus, BFC en E&O zijn het eredivisieseizoen gestart met een zege. In Den Haag klopte Hellas stadgenoot WHC-Hercules.

Advertentie

De Haagse derby eindigde in 21-20 voor Hellas dat voor het eerst werd gecoacht door Maarten Roestenburg. Daarmee begint WHC-Hercules het seizoen puntloos.

In Sittard heeft Quintus een lastige horde genomen. LIONS werd met 25-30 geklopt door de Heulse kampioen van het vorige kampioen. Volgende week ontvangt Quintus nieuwkomer Feyenoord.

Debutant uit Goirle
Ook het ambitieuze BFC heeft de eerste twee punten binnen. De formatie uit Beek kende vanavond weinig moeite met promovendus GHV 33-21. Voor de gasten uit Goirle betekende de duidelijke nederlaag het eredivisiedebuut.

Peter Woelders
E&O is een andere kanshebber die in de eerste speelronde resultaat heeft geboekt. Pas na rust (15-13) ging Bevo 2 ten onder: 31-26. Met vijf goals, waarvan vier na rust, kende Peter Woelders een succesvolle terugkeer binnen de lijnen.

Na 22-21 was de koek op voor de gasten uit Panningen. In de omschakeling deed E&O Bevo 2 eindelijk pijn. Ook breekijzer Daan Molenbroek speelde na de pauze een mooie rol bij de Emmenaren.

Valse start Houten
DFS Arnhem ging vanavond in eigen huis hard onderuit tegen Tachos (29-39). Ook Houten, gedegradeerd uit de BENE-League, gleed uit. De opleidingsploeg van Volendam hield de punten na 28-24 in eigen huis.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie