Skip to main content

Oranje heeft de oversteek gemaakt

By 12 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Getest en gezond zijn de Oranjemannen gisteren aan het begin van de avond geland in Boedapest waar morgen het EK begint.

Advertentie

Twee dagen eerder zat de schrik na de besmetting van Florent Bourget er bij de nationale ploeg flink in. Na Ephrahim Jerry en de spelmaker van Volendam zijn er geen positieve gevallen meer gemeld.

Niko Blaauw
Alle zeventien EK-gangers hebben de oversteek naar Hongarije gemaakt. Ook Niko Blaauw. De opbouwer van de opleidingsploeg van TBV Lemgo is aan de EK-selectie toegevoegd. Meer vervangers, voor bijvoorbeeld Jerry, zijn er door de technische staf van het Nederlands team nog niet opgeroepen.

Voor twintigduizend Hongaren nemen de Oranjemannen het morgenavond om 20:30 op tegen het thuisland. De eerste van drie groepsduels op het Europees kampioenschap. In poule B komt Nederland ook IJsland en Portugal tegen.

Eerste training
Vanmiddag staat er een training voor de formatie van Erlingur Richardsson op de planning. Aansluitend krijgt pers de kans op gepaste afstand vragen te stellen. Na de afgelopen spannende dagen zullen de internationals vanavond tijdig hun Hongaarse nest opzoeken om morgen fris aan de start van het EK te verschijnen.

Lees ook: Veel meer respect voor Oranje dat in Boedapest opnieuw gewogen wordt

Foto: FotoReza

Advertentie