Skip to main content

Oranjedames sluiten EK vanmiddag af tegen Zweden

By 18 november 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames sluiten vanmiddag het EK af tegen Zweden. Om 15:00 wordt om plaats vijf en vooral het goede gevoel gespeeld.

Advertentie

Door Montenegro te kloppen heeft Nederland zich geplaatst voor de strijd om plaats vijf. De nationale ploeg is gisteren aangekomen in Slovenië. In de arena in speelstad Ljubljana heeft de formatie van Per Johansson al getraind.

WK-ticket al binnen
De voorgaande zes EK-wedstrijden werkte Nederland in Noord-Macedonië af. In Skopje won Oranje drie keer, liet het een cruciaal punt liggen tegen Spanje (29-29) en boog het voor halve finalist Frankrijk en Duitsland. Niet genoeg voor een plaats bij de laatste vier.

Om de medailles is Nederland uitgeschakeld. Naast Frankrijk staan opponent Noorwegen, Denemarken en Montenegro vanavond in de halve finale. Om plaats vijf komt Oranje in de middag Zweden tegen. Al heeft Nederland de overgebleven buit al binnen.

Ziggo Sport
De Oranjedames hebben het WK-ticket reeds op zak. Als gastland is ook Zweden al geplaatst voor het wereldkampioenschap in 2023. Vanmiddag wordt vooral om de eer en het goede gevoel gespeeld. Nederland – Zweden is te zien op Ziggo Sport.

Lees ook: Vier landgenoten verkiesbaar in EK-team

Foto: Tina Kolthof

Advertentie