Skip to main content

Oudste handbalteam van Nederland hoopt op een doorstart

Het bericht dat ze zouden stoppen deed de afgelopen maanden al veel stof opwaaien in handbal-Nederland. Daarom organiseert US Handbal, de Amsterdamse studentensportvereniging, op 28 juni een afscheidswedstrijd voor het oudste handbalteam van Nederland.

Advertentie

Toch weten sommige handbalopa’s nog van geen ophouden: “Het huidige ‘Joops Vrienden’ stopt, maar we hopen op een doorstart. We zijn dan ook hard op zoek naar nieuwe aanwas.”

Gemiddelde leeftijd boven de 60 jaar
Een beetje vreemd is het wel. Een team met een gemiddelde leeftijd van boven de 60 bij een handbalvereniging voor studenten. Maar voor het Amsterdamse US is het een gegeven. “Ze horen er gewoon bij”, zegt Gemma Span van de technische commissie. “Nieuwe studenten moeten altijd even wennen als ze in september aankomen en Joops Vrienden aan de bar zien zitten, maar uiteindelijk worden ze door iedereen in het hart gesloten.”

Deze zomer dreigt echter een einde te komen aan dit stukje handbalhistorie. “Als er geen nieuwe spelers bijkomen zullen we noodgedwongen moeten stoppen”, aldus Chris van Voorthuizen (63), die al ruim tien jaar bij het team speelt. En hoewel sommigen het wel welletjes vinden, zijn er acht spelers die nog lang niet hun handbalschoenen aan de wilgen willen hangen. Vandaar de afscheidswedstrijd.

Advertentie

“Door wat rumoer te creëren hopen we nieuwe spelers aan te trekken”

Van Voorthuizen: “Door wat rumoer te creëren hopen we nieuwe spelers aan te trekken.” Op 28 juni zullen de originele Joops Vrienden nog eenmaal acte de présence geven in de thuishal van US, de Amstelcampus. Het vinden van tegenstanders bleek niet moeilijk want het team is behoorlijk bekend in de regio.

Zwanenzang 
De zwanenzang van Joops Vrienden vindt plaats op dinsdag 28 juni om 20.00 uur in de Amstelcampushal, Tweede Boerhaavestraat 10, Amsterdam. Na afloop wordt traditiegetrouw een nabedrinking gehouden. Geïnteresseerden in een plekje in het legendarische team kunnen zich melden bij tc@ushandbal.nl.

Foto: US HandbalAdvertentie

Join the discussion 5 Comments