Probleemloze middag in Noord-Holland komt HC Groot Venlo uit

HC Groot Venlo is zondagmiddag weer op gelijke hoogte gekomen met koploper VOC. In Noord-Holland was de runner-up een week voor Europese verplichtingen te sterk voor SEW: 23-33.

Alleen in de eerste helft kon SEW, waar de teruggekeerde Naomi Gooijers één keer scoorde en Nyah Metz nog aan de kant bleef, de gasten uit Limburg bijbenen. Rechteropbouwer Denis Mol maakte zes van haar zeven goals voor de pauze.

ZRK Bjelovar
Na rust (14-18) scoorde de thuisploeg slechts twee keer in het eerste kwartier. Met haar zesde zorgde linkerhoekspeler van HC Groot Venlo Ruby Vaessens voor het eerste gaatje van tien: 17-27. Ook kreeg SEW geen vat op aandrijver Lisanne Kruijswijk (foto).

Over een week mag de spelbepaler van HC Groot Venlo zich weer in de EHF European Cup meten. De heenronde van de achtste finale speelt HC Groot Venlo in Kroatië. Een week later komt ZRK Bjelovar naar Nederland.

Acht doelpunten
Met acht doelpunten werd Sharon Grummel topschutter van het eredivisieduel met SEW. De formatie van trainer/coach Robin Gielen heeft in aanloop naar de partij in Kroatië geen kleerscheuren opgelopen en heeft net als VOC 26 punten. SEW blijft door de thuisnederlaag zevende in de eredivisie.

En ook: Ook twee punten voor achtervolgers Kwiek, Velo en Quintus