Skip to main content

Reserveploeg Quintus vervangt Handbal Venlo

De vrijgekomen plaats van Cabooter Group/HandbaL Venlo in de eredivisie wordt na de zomer ingenomen door de nummer twee van de eerste divisie: Quintus 2. 

Advertentie

De Noord-Limburgse club maakte eerder deze week bekend de mannenploeg, ondanks handhaving, terug te trekken. De bond heeft besloten de nummer twee in de ranking van de eerste divisie direct te laten promoveren. Daarmee neemt Quintus 2 niet deel aan de nacompetitie, maar gaat het samen met kampioen Volendam 2 omhoog.

Kink
In de lente strijden zes teams, twee eredivisionisten en vier teams uit de eerste divisie, om een plaats in de eredivisie. Zo nemen Def-Fire/Aristos en ARBO Rotterdam het op tegen een aantal periodekampioenen.

Mogelijke kink in de kabel is de degradatie van Quintus 1. De ploeg uit de BENE-League gaat in een poule met JMS/Hurry-Up, Stipt Payroll/Houten en DFS Arnhem strijden om twee plaatsen in de grensoverschrijdende competitie. Mocht het Heulse vlaggenschip hier niet in slagen degradeert het naar de eredivisie, waardoor de opleidingsploeg niet in die klasse kan uitkomen.

Reserveploegen
Door de promotie van Quintus 2 stijgt het aantal reserveploegen op het een na hoogste niveau naar vijf. Ook het tweede team van Bevo, Aalsmeer, LIONS en Volendam is volgend seizoen actief in de eredivisie.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie