Skip to main content

Spectaculaire ontknoping van een succesvol seizoen

De vreugde-explosie was enorm. De handbalsters van Oliveo renden na de 24-23 zege op WHC juichend door de zaal. Coach André de Waal sprong in de rondte met de armen in de lucht. De tranen vloeiden rijkelijk. Een prachtig einde van een succesvol seizoen.

Advertentie

De ontknoping had niet mooier, spannender en spectaculairder kunnen zijn. Op de slotdag van de competitie vochten de streekgenoten Oliveo uit Pijnacker en het Haagse WHC om de titel in de hoofdklasse. Promotie naar de tweede divisie vormde de beloning. Coach De Waal glunderend: ,,De spanning op de wedstrijd was dus groot. Wij waren na onze promotie dit seizoen nieuwkomer in de hoofdklasse. Wij hoefden niet zo nodig kampioen te worden. Maar als je zo ver komt, wil je ook winnen.”

Dat lukte uiteindelijk na een boeiend gevecht waarin het meer ervaren WHC het de thuisclub flink lastig maakte. ,,We kwamen moeilijk in ons ritme,” vond uitblinkster en topschutter Aniek van de Coevering. ,,We hebben een paar keer flink achter gestaan, maar de kracht van dit team is óók vechtlust. We knokten ons er bovenuit. En dan ook nog winnen. Dit is zó mooi.”

Twee periodes tijdens het spannende duel kwam de thuisclub in de sfeervolle sporthal Het Nest in de problemen. De eerste keer bij 7-11 voor de rust. De sterk spelende Shanna Némethy: ,,Toen dacht ik wel even, nu gaat het moeilijk worden. Onze verdediging stond niet goed en we misten een aantal kansen. Maar op inzet trokken we het toch weer gelijk.” Samen met Van de Coevering zorgde Némethy voor 12-12. Ingrid Bruinen bepaalde uit een break met een paar seconden op de klok de ruststand zelfs op 13-12.

Advertentie

Direct na het wisselen domineerde Oliveo. Keepster Elmira Smits stopte twee strafworpen en nog een handvol schoten. Het was de juiste impuls voor haar teamgenoten en binnen tien minuten was het 16-12. Sabrina van Kester: ,,Dat was een sterke periode, maar we vergaten door te drukken. We lieten door slordig spel WHC terugkomen en dat was bijna fataal. Maar dat maakt nu niet meer uit. Wij zijn kampioen. Zo gaaf.”

In het laatste kwartier was de spanning te snijden. Beide ploegen scoorden beurtelings tot aan 20-20. Maar wéér gaf Oliveo het initiatief uit handen. Door sterke acties van Tessa Wielenga kwam WHC op 20-23. Het leek gebeurd voor de thuisclub, maar op dat moment nam Aniek van de Coevering haar verantwoordelijkheid. Met drie fraaie treffers op een rij zorgde zij voor de bevrijdende gelijkmaker die genoeg was voor de titel. De 24-23 van Verena ten Hacken vormde nog de bekroning van een geweldig seizoen.

Doelpunten Oliveo: Aniek van de Coevering (10), Shanna Némethy (6), Verena ten Hacken (4), Sabrina van Kester (2), Sophie de Jong en Ingrid Bruinen.

Doelpunten WHC: Tessa Wielenga (11), Stephanie van Hesse (3), Selina Batens (3), Nancy Ouwerkerk (3), Marjolijn Huis (2) en Steffanie van Beijnum.

Door: Peter Lotman, AD/DELFTSE COURANT
Foto: OliveoAdvertentie

Join the discussion 6 Comments