Skip to main content

Tachos deelt heel veel bloemen uit, uitgaande transfers aanstaande

Een renovatie werd al aangekondigd en zo deelde Tachos zaterdagavond tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen heel veel bloemen uit. Een deel stopt en anderen gaan het hogerop proberen.

Advertentie

Het thuispubliek in Waalwijk nam met EHC op bezoek alle tijd Luc van Ommen (foto) uit te zwaaien. De 28-jarige cirkelspeler stopt na twaalf seizoenen in de hoofdmacht van Tachos. Een jaar geleden stond Van Ommen in de nadrukkelijke belangstelling van BENE-Leagueploeg Sporting Pelt, maar hij koos ervoor zijn carrière in het groen af te sluiten.

Naast Van Ommen keren ook Matthys Prinsen, Mark Robbesom en smaakmaker Joep Voermans niet terug binnen de lijnen. Laatstgenoemde raakte in het BENE-Leaguejaar van Tachos geblesseerd en stelde als doel zijn entree te maken. Dat lukte Voermans in de eredivisie en de Waalwijkers zijn vijfde geworden.

Rombouts en De Folter richting de uitgang
Andere basiskrachten gaan een uitdaging bij een andere club aan. Joost Rombouts, doelman Michiel de Folter, Levy Schellekens en linkspoot Tido Bierkens volgen het voorbeeld van Max Voermans. Voor de winstpartij op EHC (37-22) maakte de schutter bekend naar Hurry-Up over te stappen.

Ook maatjes Hans van Roessel en Lars Hijstek gaan Tachos na één seizoen alweer inruilen. Het duo kwam een jaar geleden over van PSV en sluiten in de zomer elders in Noord-Brabant aan.

Volgende uitdaging
Talentvolle A-junioren trekken in het nieuwe seizoen met spelers als Joep Hamers, Thyme Vromans en Espen Klomp op. Het jeugdteam van Tachos kroonde zich enkele weken geleden tot beste van de landelijke jeugddivisie. Trainer/coach Frank van Ommen staat voor een volgende uitdaging.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie