Skip to main content

HET HANDBAL INSIDE TEAM VAN HET JAAR 2015/2016!

Tromgeroffel, handjes langzaam in de lucht: het is zover. De stemmen zijn geteld en het Handbal Inside Team van het Jaar 2015/2016 is bekend! Meer dan vierduizend unieke stemmers hebben van zich laten horen. Kom maar door met de uitslag!

Advertentie

Doel: Tess Wester (Oranje/SG BBM Bietigheim)
We beginnen met de speelster met de allermeeste stemmen van iedereen: Tess Wester. Superster op het WK en het grootste mikpunt van de handtekeningenjagers. Maakte in Denemarken indruk met haar reddingen én gedrevenheid. Een onmisbare pion voor Henk Groener in Rio.
Runner-up: Luuk Hoiting (OCI-Lions)

Linkerhoek: Jeffrey Boomhouwer (MT Melsungen/Oranje)
Jeffrey Boomhouwer maakte een waanzinnig seizoen door in de Bundesliga. Met ruim zeventig treffers had de Noord-Hollander een groot aandeel in de vierde plaats van de Duitse club. Werd in de allerlaatste speelronde verkozen tot hoekspeler van de week.
Runner-up: Tommie Falke (JMS/Hurry-Up)

Linkeropbouw: Estavana Polman (Oranje/Team Esbjerg)
Superlatieven schieten tekort om het seizoen van Estavana Polman te omschrijven. De schutter stal het hart van menig landgenoot door Jack van Gelder, tijdens het zilveren WK, in de armen te springen. Ook binnen de lijnen liet ze van zich spreken. Op het WK was ze een van de topschutters en in de Deense competitie werd ze kampioen met Team Esbjerg. Waanzinnig!
Runner-up: Lois Abbingh (Oranje/HCM Baia Mare)

Advertentie

Middenopbouw: Nycke Groot (Oranje/Györi)
Greep onlangs naast de titel van wereldhandbalster van het jaar. Maar valt bij ons, terecht, in de prijzen: Nycke Groot. Met meer dan de helft van alle stemmen de meest geliefde spelmaker van Nederland. Sierlijk strooiend met passjes en op de juiste momenten dodelijk doeltreffend. Haalde zowel de finale van het WK als van de Champions League.
Runner-up: Luc Steins (OCI-Lions/Oranje)

Rechteropbouw: Laura van der Heijden (Oranje/Team Esbjerg)
In een nek-aan-nek-race met Sanne van Olphen kreeg Van der Heijden de meeste stemmen op de rechteropbouwposititie! De linkshandige speelster was met haar doelpunten bijzonder belangrijk voor Oranje op het WK in Denemarken. Met haar passeeracties een plaag voor de defensie. De bescheiden schutter werd tevens kampioen van Denemarken.
Runner-up: Sanne van Olphen (Oranje/Toulon St-Cyr Var)

Rechterhoek: Angela Malestein (Oranje/SG BBM Bietigheim)
Eerlijk is eerlijk: we kunnen niet om de WK-sterren heen. Ook Angela Malestein krijgt een plaatsje in het team. Op het WK doeltreffend in zowel de break als vertrouwd vanuit haar hoek. Niet vies van een heerlijk draaibal. In de Duitse Bundesliga deed ze met Bietigheim zeer lang mee om de prijzen. Een uitstekend seizoen, waarvan het toetje dat nog moet komen de hoofdgang wordt.
Runner-up: Bobby Schagen (TuS N-Lübbecke/Oranje)

Cirkelloper: Yvette Broch (Oranje/Györi)
Een kleine verrassing binnen het voorspelbare. Yvette Broch bleef mede-international Danick Snelder met tientallen stemmen voor! De atletische lijnspeler is voor Oranje in zowel aanvallend als verdedigend opzicht van onschatbare waarde. Met haar lange armen is ze uitstekend te bereiken door haar teamgenoten. Behaalde in Hongarije de dubbel!
Runner-up: Danick Snelder (Oranje/HC Thüringer)

Verdediger: Fabian van Olphen (SC Magdenburg/Oranje)
Van Olphen keerde terug in Oranje en liet zien stiekem onmisbaar te zijn. De ervaren Bundesliga-speler loodste Nederland naar de kwalificatiestrijd voor een WK-ticket. Z’n hoogtepunt van het seizoen beleefde de beresterke Van Olphen in het rood en groen van Magdenburg. De Duitse club van de Nederlandse aanvoerder legde beslag op de beker.
Runner-up: Kelly Dulfer (Oranje/VfL Oldenburg)

Coach: Henk Groener (Oranje)
Z’n rustige houding aan de kant in combinatie met grootse prestaties leverde Henk Groener heel veel stemmen op. Het goede voorbeeld dat je niet altijd tierend aan de zijlijn hoeft te staan, om je spelers te bereiken. Kundig en verstandig. Geeft spelers vertrouwen. De juiste man richting Rio.
Runner-up: Monique Tijsterman (OCI-Lions)

Talent: Larissa Nusser (Sercodak/Dalfsen)
Tot op het laatste moment een strijd tussen twee Limburgers, waarbij Nusser aan het langste eind trekt. De pas 16-jarige spelmaakster baarde in de BOT-serie tegen VOC opzien door op zeer jonge leeftijd beslissend te zijn. Aanvallend een groot wapen voor de formatie van Peter Portengen. Heeft een fantastische toekomst voor zich!
Runner-up: Kay Smits (OCI-Lions)

Smaakmaker: Gintaras Cibulskis (JMS/Hurry-Up)
De uitsmijter: de smaakmaker van het seizoen. De eervolle titel gaat naar een zeer markant figuur: Gintaras Cibulskis. De 150 kilo wegende Litouwer van verrassing Hurry-Up. Hoorde in het voorjaar dat hij moest vertrekken in Zwartemeer en kreeg een waardig afscheid. Barstte in tranen uit tijdens z’n laatste wedstrijd voor de oranjehemden uit Drenthe. Door z’n postuur en uitspraken een attractie op de Nederlandse handbalvelden.
Runner-up: Joao Jacob Ramos (OCI-Lions)

Foto’s: Jaap van der Pijll, FotoReza, Tina Kolthof en Jasper SteenhuisAdvertentie

Join the discussion 46 Comments