Skip to main content

Vido na vier jaar knokken kampioen in Hoofdklasse

Ze hebben er vier seizoen op moeten wachten, maar afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. De dames van Vido uit Purmerend promoveren naar de Tweede Divisie. In een goed gevulde thuishal won de ploeg van trainer/coach Rolf Schulte met 25 – 17 van Geel-Zwart.

Advertentie

Na een matig begin (0-2) herpakte Vido zich goed en konden zij de wedstrijd steeds meer naar zich toetrekken. Na een gelijke stand van 5 – 5 liep de thuisploeg verder uit naar 16 – 9 bij rust. In de tweede helft kon de wedstrijd dan ook gecontroleerd worden uitgespeeld. Geel-Zwart kon niet meer dichterbij komen en moest lijdzaam toezien hoe Vido voor een uitzinnige menigte het kampioenschap veilig stelde: 25 – 17.

Al direct na het kampioenschap werd uitgebreid gefilosofeerd over een volgend kampioenschap in de Tweede Divisie, al liet trainer/coach Rolf Schulte ook blijken nog altijd met beide benen op de grond te staan: “Als je kijkt naar ons niveau, zijn wij volgend jaar toch nog een beetje het lelijke eendje in de competitie.”

Foto: Rolf SchulteAdvertentie

Join the discussion 5 Comments