Vido rekent opnieuw af met slechte gewoonte

Voor de dames van Vido gaat seizoen 2015/2016 de boeken in als het seizoen waarin afscheid werd genomen van veel slechte gewoontes. Ook afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen Geel/Zwart werd er weer een van het lijstje weggestreept.
Dat het een lastige wedstrijd zou worden zondagmiddag tegen Geel/Zwart dat stond als een paal boven water. Vido wist namelijk nog nooit te winnen tegen de dames uit ’t Zand. Het werd een wedstrijd waarin geen hars mocht worden gebruikt en ook nog eens op zondagmiddag. Altijd lastig voor de Purmerendse dames.
De teams begonnen twijfelachtig aan de wedstrijd en lang stond het 1-1. Daarna pakte Vido de voorsprong, maar Geel/Zwart wist zich voor de rust terug te knokken tot een 16-12 ruststand.
Vido heeft vervolgens de gehele wedstrijd achter de feiten aangelopen en lang leek het er op dat de Purmerendse weer zonder punten uit ’t Zand zouden vertrekken. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Geel/Zwart twee tijdstraffen. Deze straffen zorgden er uiteindelijk voor dat Vido zich terug wist te knokken tot een gelijke stand: 25-25.

,,Ik bewoner de ploeg om de vechtlust die zijn hebben getoond. Ik heb daar echt van genoten,” aldus Rolf Schulte. ,,En wij zijn nog steeds in de race voor het kampioenschap. Nu eerst even vakantie!”