Skip to main content

VOC zint tegen titelhouder HandbaL Venlo op wraak

By 10 december 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

In de eredivisie voor vrouwen zijn alle ogen vanavond op VOC – HandbaL Venlo gericht. Kunnen de Amsterdammers de landskampioen eindelijk terugpakken?

Advertentie

De laatste twee ontmoetingen tussen VOC en HandbaL Venlo werden door de Limburgers gewonnen. Zo onttroonde de formatie van Robin Gielen de ploeg uit de hoofdstad in de lente als landskampioen. HandbaL Venlo stuntte in Amsterdam en maakte het karwei een week later in eigen hal af.

Zonder Loy, met Ternede
Zo zint VOC op wraak. Het is de eerste keer dat beide teams dit seizoen tegenover elkaar staan. Waar de titelhouder na negen wedstrijden nog niet heeft verloren, ging de ploeg van Rachel de Haze (foto) in september onderuit tegen SEW (36-31).

Bij de thuisploeg is Jalisha Loy nog altijd door een zware knieblessure uitgeschakeld. Isa Ternede heeft vorig weekend tegen PSV haar rentree gemaakt. HandbaL Venlo hoopt in Amsterdam dat sterkhouders als Liza Rovers, Demi Smolenaers en Sharon Grummel in goede doen zijn.

Doelsaldo
VOC kan vanavond niet alleen revanche nemen, maar ook de koppositie heroveren. Voorafgaand aan de topper in de eredivisie is het doelsaldo van de Noord-Hollanders beter: +80 van HandbaL Venlo om +95. Nummer drie op de ranglijst SEW komt dit weekend niet in actie.

Foto: FotoReza

Advertentie