Skip to main content

Volendam eindigt seizoen met lege handen

De ruime overwinning op Hurry-Up heeft Volendam niet in de finale geholpen waardoor de Noord-Hollanders het seizoen met lege handen eindigen.

Advertentie

De ploeg van Geert Hinskens (foto) deed gisteravond op eigen vloer wat het moest doen: ruim winnen van het al uitgespeelde Hurry-Up. Maar door de uitzege van Aalsmeer bij LIONS veranderde de 35-24 (17-10) overwinning van de Volendammers niets aan de stand van de HandbalNL League.

Op doelsaldo konden de oranje-zwarten Aalsmeer in de slotronde van de nacompetitie nog passeren. Na vijf wedstrijden komt Volendam twee punten tekort voor de BOT.

Eindstand HandbalNL League:
1. Aalsmeer 5-10
2. LIONS 5-10
3. Volendam 5-8
4. Bevo 5-6
5. Hurry-Up 5-3
6. Houten 5-0

Een teleurstellend seizoen zit erop voor Volendam. De mannen van Hinskens moesten in augustus 2023 de Supercup aan LIONS laten, eindigden in de BENE-League op plaats vijf en werden in de kwartfinale van de beker door Aalsmeer uitgeschakeld. Het Europese avontuur duurde twee wedstrijden.

Ephrahim Jerry
De pot met Hurry-Up betekende de allerlaatste voor Ephrahim Jerry. Na één seizoen in het vissersdorp stopt de oud-international. Jerry speelde over de grens voor Sporting Pelt, het Zwitserse Kadetten Schaffhausen en Tremblay uit Frankrijk.

Ook Lucas Schneider, Evert Kooijman – de cirkelspeler wil graag nog een jaar door – en Jelmer de Vries werden door het thuispubliek in Volendam uitgezwaaid. Nieuw na de zomer in Noord-Holland zijn Lars van Driel (Bevo), Hidde Hoogenberg (Feyenoord) en doelman Rob Goudriaan (SC Magdeburg).

Lees ook: Slotduel Bevo in teken van afscheid Polman

Foto: FotoReza

Advertentie