Skip to main content

We zitten niet te wachten op ‘cowboys’

By 29 december 2015Geen categorie

Een week na het succesvol verlopen WK in Denemarken doet het Nederlands Handbal Verbond (NHV) van zich spreken. Voorzitter Tjark de Lange (48) laat zich in zijn column uit over de zoektocht naar een hoofdsponsor in de aanloop naar Olympische Kwalificatie Toernooi in Metz en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Advertentie
Trajkdelange

NHV-voorzitter Tjark de Lange

De Lange blikt onder andere terug op de moeilijke periode waar het Nederlandse handbal de laatste jaren doorheen moest. De krimp in het aantal leden en de teruggave van het EK in 2012 zijn het NHV niet in de koude kleren gaan zitten. Er is de afgelopen jaren achter de schermen het nodige werk verzet om het huishoudboekje weer op orde te krijgen. Dat is nu redelijk gelukt.

“Door de zilveren medaille van de dames op het afgelopen WK heb ik nu voor het eerst het gevoel dat we er niet langer aan hoeven te trekken maar dat we kunnen gaan duwen”, liet De Lange weten. De bond heeft de weg naar het Zilver in Denemarken vrijwel volledig zelf moeten financieren. Op belangstelling van grote sponsoren kon het NHV tot op heden namelijk nog niet rekenen. De Lange hoopt dat het huidige succes een bijdrage kan leveren aan het aantrekken van een grote sponsor, al vind hij wel dat het NHV kritisch moeten blijven:

“Het domste wat we nu kunnen doen is overhaast beslissingen nemen. Want eigenlijk zijn we alleen geïnteresseerd in een sponsor die wil bouwen en op lange termijn een relatie met ons willen aangaan. Zo’n partner hebben we nodig, niet de eerste de beste cowboy die denkt: hier kunnen we een mooi slaatje uitslaan”.

Advertentie

Ook wijst hij op het feit dat een eventuele hoofdsponsor het hoogtepunt zal moeten missen. Indien onze dames zich plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio zullen zij vallen onder TeamNL en uithangbord worden van de sponsoren die zich voor dat programma hebben aangemeld.

Eenvoudig zal het dus wederom niet worden, maar De Lange heeft alle vertrouwen in een mooie toekomst voor het handbal in Nederland: “We moeten rustig doorgaan met bouwen en ons niet gek laten maken. Als topsportsucces duurzaam is en je geen eendagsvlieg blijkt te zijn – en dat is onze verantwoording als bond – dan komt de rest vanzelf”.

Benieuwd naar de volledige column van NHV-voorzitter Tjark de Lange? Lees hem hier.

Foto: Stéphane Pillaud, IHF

Bal

Advertentie

Join the discussion 18 Comments