Skip to main content

Wisselend succes Oranje-internationals

By 14 februari 2016Geen categorie

Wisselend succes voor de Oranje-internationals die vandaag in actie kwamen.

Advertentie

Champions League vrouwen
Anouk van de Wiel en Danick Snelder verloren in de Champions League-hoofdronde met hun club Thüringer HC van het Noorse Larvik met 20-28. Van de Wiel maakte één doelpunt, Danick Snelder was goed voor twee doelpunten.

In diezelfde groep 1 stond Lois Abbingh vanavond met haar Baia Mare tegenover het Franse Fleury. In een bloedstollende wedstrijd won Baia Mare met 17-18 en pakte daarmee twee hele belangrijke punten in de strijd om een ticket voor de kwartfinale. Baia Mare staat nu op een vierde plaats, die recht geeft op een kwartfinale plek, en het heeft twee punten voor op Fleury. Abbingh maakte tegen de Fransen zes doelpunten.

In groep 2 moesten Yvette Broch en Nycke Groot met Györ opnemen tegen Buducnost. Broch en Groot verloren met 25-22 maar lijken wel al zeker van een plek in de kwartfinale. Broch maakte tegen Buducnost één doelpunt, Groot was goed voor drie doelpunten.

Duitse Bundesliga
In de Duitse Bundesliga stond Jeffrey Boomhouwer met MT Melsungen tegenover Fuchse Berlin. Het werd een spannende wedstrijd, die Melsungen uiteindelijk met 23-24 won. Het deed daarmee goede zaken in de strijd om plek vier. Het heeft nu vijf punten voorsprong op Berlijn.

Foto: IHF

Advertentie