ZAP walst over Olympia en behoudt koppositie

Afgelopen zaterdag speelde ZAP tegen tegen degradatiekandidaat Olympia. Na een 15-4 ruststand werd het uiteindelijk 32-10 in het voordeel van de thuisploeg. Een wedstrijd waarin het harde  werken van de dames duidelijk zichtbaar werd en er in verhouding met de laatste thuiswedstrijd een heel ander ZAP in het veld stond. Het was een wedstrijd waarbij er snel en dynamisch werd gehandbald en na 60 minuten het veld werd verlaten vol zelfvertrouwen.

De wedstrijd begon en het was Olympia die op een 0-1 voorsprong kwam. Het was tevens hun enige voorsprong deze wedstrijd. Het was Dille Alkemade die zorgde voor de gelijkmaker. Via de snelle omschakeling werd er lekker gescoord door ZAP en konden zij uitlopen naar 8-1. Het was een wedstrijd waarin de dekking weer als een huis stond en iedereen zijn mannetje stond. Pas bij 8-2 kon Olympia met een antwoord komen. De structuur was goed zichtbaar bij ZAP en via verschillende posities kwamen de dames vrij voor het doel. Af en toe werd er aan de handrem getrokken door Olympia maar dan werd de penalty vaak alsnog verzilverd door Riekie Singer. Met 15-4 gingen beide ploegen naar de kleedkamer. Olympia benutte de volle 15 minuten en ZAP stond al te popelen om aan de 2e helft te beginnen.

De wedstrijd werd hervat met Joek Langelaan op de midden-positie. Het 16-jarige talent uit de B1 bepaalde wat er werd gespeeld en liep zo makkelijk uit naar 18-4. Op dit moment stagneerde de geoliede machine en kon Olympia 2 doelpunten op rij maken. De dames herpakte zich via Anniek Bruin en liepen uit naar 19-6. Alle meiden kwamen deze wedstrijd aan spelen toe en het maakte niet uit welke opstelling er in het veld stond. Samen als één team bleven zij het spel domineren in de Zwaluwenvluchthal. Olympia was gebroken en bleven wel hun best doen maar deze wedstrijd was ZAP gewoon te sterk. Door goed keeperswerk van Sharon van der Gullik en Janneke van Rijswijk werd de bal gedurende de wedstrijd na een stop snel ingespeeld en via snelle combinaties lag de bal binnen 5 seconden alweer achter de keepster van Olympia. Het slot akkoord was voor Kim Oele die de ballen er vanaf de linkerhoek weer feilloos ingooiden.

Het aankomend paasweekend ligt de competitie stil en zaterdag 2 april staat de een na laatste finale voor ZAP op het programma op weg naar het kampioenschap. Om 20.00 uur speelt ZAP tegen DSO uit in Den Helder. Dit gaat een mooie handbalderby worden in de kop van Noord-Holland.

Dille Alkemade 6, Lynn Molenaar 3, Kim Oele 3, Anniek Bruin 5, Puck Langelaan 2, Riekie Singer 11 (6P), Carlien Smit 1, Kim Groen 1

Op de foto: Kim Oele