Zegereeks geschrokken BFC houdt aan

By 28 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

BFC kwam vanmiddag tegen een versterkt reserveteam van Bevo 2 te staan. Even leek de ploeg van Richard Curfs voor het eerst sinds september 2023 de boot in te gaan tot de eredivisiekoploper in het slot toch de zondagse partij naar zich toe trok: 30-31 (17-14).

In Panningen kwamen de Zuid-Limburgers tegenover opbouwspelers als Destin van Dijk, Lars van Driel en zelfs WK-ganger Kobe Serras te staan, omdat de BENE-League nog een week op zich laat wachten. Talent Guus Jans zorgde voor rust voor de marge van vijf (14-9).

Na 25-20 in de tweede helft scoorde Koen Vliegen in het uittenue van BFC de aansluitingstreffer. Het startschot van de inhaalrace. Bij 26-26 waren beide eredivisionisten voor het eerst weer in evenwicht.

Routiniers beslissen
Voor Curfs was het een bijzondere uitwedstrijd. Vorig seizoen had de Limburger nog de leiding over de hoofdmacht van Bevo.

In de slotfase brachten routiniers Martijn Meijers en Jordi Cremers de bezoekers uit Beek op voorsprong. Serras tekende voor de 30-30. De winnende kwam acht tellen voor het eind van BFC’er Jeroen Croonen (foto).

Vijftiende keer
Met 32 punten uit zeventien wedstrijden gaat BFC, voor de vijftiende keer ongeslagen, trots aan kop. DFS Arnhem en Tachos volgen op vier punten achterstand. Bevo 2 staat dertiende in de eredivisie.

En ook: Ook Tachos klopt DFS Arnhem en komt op gelijke hoogte