Skip to main content

Camelot vertrouwde winnaar op verrassend NK Beach Handball

De mannen van Paksoft/Camelot hebben de Nederlandse Beach Handball titel weten te prolongeren. Zo voorspelbaar als dat klinkt voor de Europese topploeg, kende het toernooi in Biddinghuizen heel veel verrassingen.

Advertentie

Beach Handball stijgt in populariteit en het afgelopen weekend in Flevoland waren er voor favorieten Camelot en US heel veel kapers op de kust. Nadat US de Tilburgers in de eerste speelronde een mentaal tikkie hadden uitgedeeld, steeg de spanning in poule B. Outsider Hiekka Hauskaa greep de poulewinst, terwijl het Noord-Hollandse VZV door het oog van de naald kroop.

Suprise VZV
HVC werd in de laatste poulewedstrijd na een golden goal knap verslagen. Voor de Drentse ploeg was het een bittere pil: zaterdagavond won de ploeg tijdens een spectaculaire shoot-out nog van Hiekka Hauskaa. Door een beter onderling resultaat mochten de rood/witten uit ’t Veld zich opmaken voor de strijd om het eremetaal.

Camelot toont klasse
In de kruisfinales liet Camelot zijn klasse zien, door het sterrenensemble Hiekka Hauskaa te kloppen. Een aantal velden verderop zorgde VZV voor een daverende stunt, door US op een verliespartij te trakteren. Tijdens de finale op het sfeervolle centre court verkocht suprise VZV de huid zo duur mogelijk. Het bleek niet genoeg voor een IJsland-achtige ontknoping. Met waanzinnige vliegers en pirouettes sleepten de Zuiderlingen de wedstrijd naar zich toe (2-0) en wisten ze hun titel met succes te verdedigen.

Hiekka Hauskaa maakte uiteindelijk het podium compleet door US in de kleine finale te verslaan. Bij de heren A-jeugd ging de eindoverwinning opnieuw naar het Hiekka Hauskaa van Dennis Heuvelmans. De dames van Camelot grepen het goud in de damespoule. De dubbel ging dus mee naar het Zuiden.

Op de Facebookpagina van de beachtak van het NHV is een toffe fotomap te vinden!

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Eelco SchaapAdvertentie