Skip to main content

Makkelijke avond Aalsmeer tegen Quintus

Aalsmeer is op zes uit drie gekomen in de HandbalNL League. De landskampioen kende gisteravond weinig moeite met Quintus: 38-28.

Advertentie

Na de top van de jeugd uit eigen land tijdens de Jac Stammes Cup liet gisteravond de hoofdmacht van Aalsmeer zich zien in De Bloemhof. Tot 4-4 konden de bezoekers uit Kwinstheul mee waarna de thuisploeg met een tussensprint bij 21-13 ging rusten.

33-23
In de HandbalNL League wordt gestreden om een plaats in de finale om de kampioensschaal. Na tien speelrondes plaatst de top-2 zich voor de best-of-three. De hekkensluiter in de play-offs degradeert naar de eredivisie.

Na de pauze verkleinde Rick van Ravesteijn de marge even naar zes goals (26-20). Met nog niet minuten te gaan was het verschil voor het eerst tien. In de break-out scoorde linkerhoekspeler Nils Dekker de 33-23.

Vink en Boers
Namens Aalsmeer scoorden Donny Vink (acht doelpunten) en Tim Bottinga (zes) het meest vaak. Aan de overkant deed Yannick Boers het nog beter. De rechteropbouwer van Quintus, nummer laatst in de kampioenspoule, prikte in Noord-Holland negen keer raak.

De midweekse speelronde in de HandbalNL League gaat vanavond verder. In Sittard ontvangt BENE-Leaguewinnaar LIONS provinciegenoot Bevo. Morgen staat Volendam – Hurry-Up op het programma.

Foto: FotoReza

Advertentie