Quintus en DFS Arnhem blijven koplopers van eredivisie

By 24 september 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Quintus en DFS Arnhem blijven ook na speelronde vier de ongeslagen koplopers van de eredivisie.

In Noord-Hollande boekte Quintus gisteravond een reguliere overwinning op Vrone/Berdos. Het werd na 10-15 bij rust 18-30 voor de wit-groenen.

Pas in het slot liepen de bezoekers uit Kwinstheul verder bij de thuisploeg vandaan, want met nog dertien minuten te spelen stond het pas 16-19. Timo Blom zorgde in minuut 57 voor het eerste gaatje van tien in het voordeel van Quintus (17-27).

Vlieger op Roos
De laatste van het treffen was een vlieger van Blom op Quintus-aanwinst Marnix Roos. Op basis van een beter doelsaldo blijft de formatie van Neso Saponjic (foto) medekoploper DFS Arnhem voor.

Ook de ploeg uit Gelderland is in speelronde vier op acht punten gekomen. Op de vloer van DFS Arnhem moesten de reserves van Aalsmeer eraan geloven: 36-23 (19-12). Na 11-11 schudden de Arnhemmers de gasten van zich af.

Nick Oosterik
Na de 35-18 van Nick Oosterik was het verschil tussen beide teams het grootst. Eerder zette DFS Arnhem E&O, BFC en Tachos opzij.

Plaats drie in de eredivisie is voor Hellas. De Hagenezen leken na de 27-24 van Olivier Beltman op weg naar de thuiszege op E&O, maar doordat de wit-blauwen in de laatste zeven minuten niet meer scoorden kon Anes Devendcic namens de Drenten tien tellen voor het eind alsnog gelijk maken: 27-27.