Skip to main content

Spannende nieuwigheden binnen het deelnemersveld van de eredivisie

By 9 september 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Na de BENE-League en vrouwelijke eredivisie gaat ook de eredivisie voor mannen dit weekend van start. Interessante ontwikkelingen binnen het deelnemersveld hebben plaatsgevonden.

Advertentie

Ongeslagen kampioen Tachos is gepromoveerd. Hekkensluiter V&L moet terugkomen vanuit de eerste divisie. Tot zover de overzichtelijke mededelingen. Verder veel spannende nieuwigheden.

Ook De Witt naar PSV
Vanuit de eerste divisie zijn Vrone/Berdos en PSV omhoog gegaan. Eerstgenoemd team werd in de lente kampioen en debuteert dit weekend tegen kampioenskandidaat BFC op het hoogste niveau. Bij de bezoekers uit Beek Jo Smeets op de bank en op het wedstrijdblad nieuweling Lou Peters.

PSV heeft gebruik gemaakt van de terugtrekking van GHV. Niet alleen nemen de Eindhovenaren het plekje van de provinciegenoot in de eredivisie over, ook is een kwartet van Goirle naar PSV getransfereerd. Het gaat om Lars Hijstek, Hans van Roessel, doelman Patrick Prijs en onlangs nog David de Witt.

Advertentie

Harrie Weerman
Op 75-jarige leeftijd keert Harrie Weerman (foto) terug als coach in de eredivisie. Hij helpt E&O uit de brand. De Emmenaren krijgen dit jaar tevens hulp van buur Hurry-Up. Vier talentvolle spelers zijn bij E&O aangesloten en zullen zich zaterdagavond tegen Volendam 2 voor het eerst in een officiële wedstrijd aan het thuispubliek laten zien.

Ook vernieuwd: Quintus. Na moedige jaren in de BENE-League weer actief op het hoogste niveau in alleen eigen land. De Zwitser Ruben Schelbert heeft de taken van de naar Volendam vertrokken hoofdtrainer Geert Hinskens overgenomen. In Almere bij Havas gaat aanwinst Christiano Olivacce, vorig seizoen nog bij Aalsmeer 2 te zien, zijn competitiedebuut voor Quintus maken.

Meteen druk in The Dome
De eerste speelronde is voor Vladan Mijalkovic meteen eentje met veel gevoel. Als nieuwe oefenmeester van Houten, hij heeft het stokje van Freek Gielen overgenomen, treft Mijalkovic direct zijn vorige werkgever: Dynamico. Vanaf speelminuut één druk in The Dome.

Programma 10 september:
Houten – Dynamico
Vrone/Berdos – BFC
Havas – Quintus
EHC – Hellas
WHC/Hercules – DFS Arnhem
E&O – Volendam 2
Feyenoord Handbal – Aalsmeer 2

Programma 11 september:
Bevo 2 – PSV

Foto: Tina Kolthof

Advertentie