Tijsterman is de vooruitgeschoven pion

By 13 september 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Dat Monique Tijsterman (52) de aankomende maanden de Oranjedames onder haar hoede neemt is geen verrassing. Ze ruilt haar kantoorbaan bij de bond in.

Advertentie

De technisch directrice is de vooruitgeschoven pion van het NHV. Al voor het contract van Fransman Manu Mayonnade afliep werd de naam van Tijsterman genoemd.

In 1997 was de oud-international al assistent van de A-ploeg. Tussen 2006 en 2014 maakte Tijsterman de stormachtige ontwikkeling van speelsters als Estavana Polman, Tess Wester en Lois Abbingh van heel dichtbij mee. De nieuwe bondscoach stond aan de wieg van de geprezen HandbalAcademie.

Eerst Jong Oranje
Na Papendal, LIONS en Dalfsen werd Tijsterman in 2018 aangesteld als jeugdbondscoach. Met Jong Oranje eindigde ze als tweede op het EK in Hongarije. Een kunstje dat de trainster in 2011 al eens eerder flikte. Nu ruilt Tijsterman haar kantoorfunctie bij de bond in.

Na gesprekken met meerdere stakeholders heeft het NHV besloten niet met Mayonnade door te gaan. Na twee en een half seizoen neemt vooruitgeschoven pion Tijsterman het stokje over. Zij zal met een nog te benoemen assistent de nationale ploeg op het WK in Spanje begeleiden.

In oktober
In oktober eerst de start van de EK-kwalificatiecyclus. Op 6 oktober speelt Nederland in Almere tegen Wit-Rusland. Tijsterman en haar ploeg stappen een dag later op het vliegtuig om op 10 oktober in Kreta met groepsgenoot Griekenland te clashen.

Foto: FotoReza

Advertentie