Skip to main content

Lions bestuur vreest voor ongeregeldheden bij laatste finaleduel

‘Een koude oorlog’, zo omschrijft 1Limburg de vetes die in de afgelopen week zijn uitgevochten door OCI-Lions en Targos Bevo. In de aanloop naar het laatste en allesbeslissende finaleduel van aanstaande zondag maken beide clubs elkaar de nodige verwijten.

Advertentie

In de eerste plaats konden beide clubs het niet eens worden over het aantal kaarten dat per club beschikbaar zal zijn. Bevo-voorzitter Mustafa Amhaouch vindt dat zijn club te weinig kaarten krijgt voor het duel.

Het Lions bestuur vreest op haar beurt voor ongeregeldheden bij de finalewedstrijd. Dit in verband met de zeer luidruchtige fans van Bevo, beter bekend als de Bevo Tifosi. Afgelopen zaterdag zorgde de harde kern ruim 60 minuten lang voor kabaal in sporthal de Heuf, tot groot ongenoegen van het Lions-publiek dat zich geïntimideerd voelde. Volgens Lions-voorzitter Thieu Kikken hing er bij de tweede finalewedstrijd teveel een ‘voetbalsfeer’. Om eventuele problemen te voorkomen zullen vlaggen, toeters en megafoons in beslag worden genomen. Ook heeft de Limburgse club een beveiligingsteam ingehuurd.

“Wij willen voorkomen dat het een ramp-feestje wordt”

Ook liet Kikken weten het niet te zien zitten dat de Aristos Ultras, de trouwe aanhang van handbalvereniging Aristos uit Amsterdam, aanstaande zondag naar Sittard afreist om samen met de Bevo Tifosi op te trekken. Voor het bestuur van Lions is dit not done en zij sommeerde Bevo dan ook geen kaarten beschikbaar te stellen aan de Amsterdamse handbalfans. “Wij willen voorkomen dat het een ‘ramp-feestje’ wordt”, aldus Kikken.
Advertentie

Join the discussion 2 Comments