5 insta-tips voor verenigingen

0

Instagram is hot! Jeugd en jong volwassenen gaan filmend en fotograferend de wereld door. Daar moet je als vereniging bij willen zijn. Vijf insta-tips!

1. Smoelenboek
Zorg ervoor dat je tijdens verenigingsactiviteiten of wedstrijddagen een hoop foto’s maakt. Dat kunnen actiefoto’s zijn met een professioneel toestel, maar ook plaatjes geschoten door een telefoon. De meeste smartphones van tegenwoordig kunnen uitstekend insta-materiaal maken. Met een volle fotobieb kun je een week vooruit op Instagram!

2. Close!
Durf dichtbij te fotograferen. Zorg ervoor dat de vrolijke gezichten van leden te herkennen zijn. Liever eventjes van de tribune afkomen om de bloemenontvangst van dichtbij te fotografen, dan – sorry not sorry – lui op veilige afstand te blijven. Je gaat likes scoren, want iedereen houdt van stralende grimassen!

3. Iedereen is belangrijk
Niet alleen de hoofdmacht is belangrijk, maar ook de F-jeugd! De club scoort punten door wekelijks een mooie spreiding van aandacht op Instagram te creëren. Je straalt als vereniging uit dat ieder lid belangrijk is. De jeugd is net als de sterspeler van het eerste een prachtig uithangbord. Niet vijf clubaccounts, maar één waar er plaats is voor iedereen.

4. Stories
De verhalenfunctie op Instagram rukt op. Eerst was er Snapchat, toen kwam Instagram met ‘Stories’. Hierin kun je als club uitstekend laten zien hoe een wedstrijddag eruit ziet. Dorps- of stadsgenoten die niet bekend zijn met de club of sport krijgen zo een uitstekend beeld van hoe het eraan toe gaat. Strik vooral spelers die zich durven uit te spreken voor zogenoemde ‘takeovers’.

5. Hashtags
Ook het welbekende hekje is op Instagram bruikbaar. Zo komen berichten van de club terecht bij potentiële nieuwe fans en leden. Schroom niet om een eigen clubhashtag te verzinnen, zodat leden deze kunnen gebruiken. Daarmee creëer je uniformiteit én bundel je alle mooie verenigingsmomenten in één overzicht.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here