Skip to main content

Greevink keert terug bij hoofdklasser DOS

Sander Greevink keert terug op het oude nest. De 25-jarige opbouwer maakt de overstap van Hurry-Up 2 naar hoofdklasser DOS.

Advertentie

In 2014 dwong Greevink een mooie transfer af van DOS naar de eredivisionist uit Zwartemeer. Na promotie naar de eerste divisie met het tweede team, minuten voor de oranjehemden in de eredivisie en een uitstekend seizoen met het reserveteam op het een na hoogste niveau keert de linkspoot terug naar zijn jeugdliefde uit Emmer-Compascuum.

Simpel optelsommetje
Aan het eind van het zaalseizoen kreeg het opleidingsteam van Hurry-Up te maken met een leegloop. Meerdere leden kozen voor het ambitieuze verhaal van de nieuwe hoofdklasser uit Emmer-Compascuum. Terwijl drie sterkhouders verkasten naar rivaal E&O. Sander Greevink bleef Hurry-Up in eerste instantie trouw, maar wordt genoodzaakt een andere club te zoeken.

De terugkeer naar de rood/witten uit zijn geboortedorp is een simpel optelsommetje. Greevink stond een tijdje in belangstelling van klassegenoot HVC uit buurtdorp Barger-Compascuum, maar kiest voor het vertrouwde rood van de club waar hij in 2013 kampioen werd van de toenmalige regioklasse. De schutter staat te boek als een bewegelijke rechteropbouwer met veel sprongkracht.

Lagere klasse
DOS heeft reeds uitgesproken in het nieuwe seizoen meteen kampioen te willen worden van de hoofdklasse A. Het lot van het uitgeklede Hurry-Up 2 is nog onduidelijk. Na een knappe zesde plaats in de eerste divisie lijkt de ploeg, geformeerd door heel veel spelers uit de landelijke A-jeugdploeg, na de zomer uit te komen in een lagere klasse.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Frans SellesAdvertentie