Skip to main content

Oranjedames samen voor drielandentoernooi: Rompen niet, Polman wel

By 19 april 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames hebben zich in eigen land gemeld en spelen aan het einde van de week een drielandentoernooi in Almere.

Advertentie

In eerste instantie zou Nederland twee EK-kwalificatieduels spelen, maar door de schorsing van Belarus is door de return in Minsk een streep gegaan. De reglementaire zege (0-10) is naar de reeds geplaatste formatie van Per Johansson gegaan.

Het EK-kwalificatieduel van zondag tegen Griekenland gaat wel door. Een oefenwedstrijd tegen groepsgenoot Duitsland is ervoor aan geplakt. Op donderdag komen Griekenland en Duitsland elkaar niet op Griekse bodem, maar tevens in Almere tegen. Dit betreft een officiële kwalificatiewedstrijd.

Programma drielandentoernooi:
Donderdag 21 april 19:30 Griekenland – Duitsland
Zaterdag 23 april 16:00 Nederland – Duitsland*
Zondag 24 april 16:00 Nederland – Griekenland
* Oefenduel

Doelvrouw Claudia Rompen heeft zich met een blessure bij Johansson moeten afmelden. De Zweedse trainer, in maart voor het eerst voor de groep, heeft nog geen vervanger opgeroepen. De selectie van Oranje telt twee doelvrouwen: Tess Wester (CSM Bucuresti) en Yara ten Holte (Borussia Dortmund).

Advertentie

Estavana Polman
Wel van de partij in eigen land: Estavana Polman. De opbouwer speelt al wekenlang niet voor haar Deense werkgever Team Esbjerg. De advocaten zijn aan zet. Oranjefans gaat Polman dit weekend wel in actie zien.

Van aanstaande oefenpartner heeft Oranje al twee keer in de kwalificatiefase weten te winnen (25-31 en 30-29). In oktober 2021 maakte ook Griekenland, dat door twee reglementaire overwinningen op Wit-Rusland nog een theoretische kans maakt ten koste van Duitsland als nummer twee van de groep naar het EK te gaan, geen kans tegen Nederland. In Heraklion werd het toen nog onder leiding van Monique Tijsterman 14-35.

Tussenstand EK-kwalificatiegroep 3:
1. Nederland 5-10
2. Duitsland 5-5
3. Griekenland 4-4
4. Belarus 6-1

De twee wedstrijden van het Nederlands team in het weekend zijn online te volgen. Schakel op zaterdag en zondag vanaf 16:00 in op HandbalNL.tv.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie