Friese topclub luidt noodklok

2

De tijd dringt voor het Friese Cometas. De tweede divisionist uit Leeuwarden zit, een maand voor de start voor de competitie, nog zonder nieuwe hoofdtrainer. Bestuurslid Janneke Ploegsma luidt de noodklok voor de zwoegende provincie.

Met Cometas, FHC, De Griffioen en Jupiter ’76 telt de Noordelijke provincie slechts vier handbalclubs. “Het baart ons grote zorgen dat het, ondanks de successen van de Oranjedames, in het Noorden steeds lastiger wordt om als vereniging je hoofd boven water te houden en op een redelijk niveau te kunnen blijven spelen”, opent bestuurslid van Cometas Janneke Ploegsma.

Vijftien kandidaten
Zo zit het fraaie vlaggenschip van de Friese topclub een maand voor de start van de competitie zonder hoofdtrainer. Na drie succesvolle jaren nam Cometas afscheid van Marcel de Vries, die de club onder meer naar de tweede divisie loodste. “Ons bewust van de krapte in Friesland ten aanzien van trainers zijn we direct na het afscheid van Marcel op zoek gegaan”, vertelt Ploegsma. Tot op heden zonder succes.

“Dit heeft ons als bestuur toch wel verbaast”

“Dit heeft ons als bestuur toch wel verbaast”, is het bestuurslid eerlijk. Cometas nam reeds contact op met vijftien (!) kandidaten. “Aangezien wij van mening zijn dat er voor een nieuwe trainer een mooie uitdaging ligt. Aansluiting zoeken bij de top van de tweede divisie en een verjongingsslag doorvoeren.” Naast het vlaggenschip is het tweede herenteam actief in de hoofdklasse A en komt ook de damesploeg uit in deze landelijke divisie.

Bevo op bezoek
Begin dit jaar stak Cometas boven het maaiveld uit. De tweede divisionist plaatste zich voor het tweede jaar op rij voor de achtste finale van het bekertoernooi. In Leeuwarden bleek topclub Bevo, uitkomend in de BENE-League, een maat te groot (15-35). Bekendste jeugdexponent van de Friese club is Luca van Straaten. De hoekspeler is namens LIONS 2 actief in de eredivisie.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here