NOC*NSF-directeur: “Binnensport mogelijk vanaf 1 juli”

0

De binnensporten kunnen vanaf 1 juli weer aan de slag. Dat heeft sportkoepel NOC*NSF te horen gekregen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Dat meldt de NOS. NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen laat voor de camera weten dat de versoepeling per 1 juli ingaat. Volwassenen moeten, in tegenstelling tot pubers, de anderhalvemeterregel nog altijd in acht nemen.

Naast sportscholen en sportkantines mogen ook binnensporten vanaf volgende maand weer aan de slag. “Vanaf 1 juli kunnen de binnensporten ook weer beginnen. Dat betekent gymnastiek, volleybal, tafeltennis, klimmen, etcetera”, zegt Dielessen.

Experimenteren
“We voeren een discussie met het kabinet en RIVM over de anderhalvemetersport”, gaat Dielessen verder. “Dat blijkt toch lastig. Met name vanuit het perspectief van de topsport zijn er voorstellen gemaakt om te kijken of er in de komende periode wat makkelijker om kunnen gaan met de anderhalve meter.”

“We werken toe naar 1 september. Dan zouden competities en evenementen weer moeten kunnen. We hebben inmiddels met het kabinet afgesproken dat we in de maanden er aan voorafgaand, bijvoorbeeld in augustus, toch kunnen gaan experimenteren hoe de competities eruit kunnen gaan zien. Ook met beperkt publiek, want dat helpt je ook weer aan inkomsten”, gaat de directeur van het NOC*NSF verder.

Protocollen
Dielessen besluit: “Er moeten protocollen voor worden gemaakt en dat doen we ook. We zijn hele verantwoordelijkheid de afgelopen maanden bezig geweest. Vanuit het perspectief van de volksgezondheid. Die staat natuurlijk nog altijd voorop.”

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here