Skip to main content

“Zo’n seizoen gaat je niet in de koude kleren zitten”

By 1 oktober 2018BENE-league, Voorpagina

Het Belgische Callant Tongeren stuntte afgelopen weekend in de BENE-League op bezoek bij finalist LIONS (20-21). Landgenoot Nick de Kuyper kan na het afwenden van degradatie en twee zeges eindelijk weer lachen. 

Advertentie

Door het vertrek van Belgische internationals Arber Qerimi en Jeroen de Beule kwam Callant Tongeren een jaar geleden in zwaar weer terecht. De voormalige topploeg kon geen potten breken in de BENE-League en wist degradatie naar de Eerste Nationale, de Belgische eredivisie, ternauwernood af te wenden. “Een heel vreemde gewaarwording”, legt Nick de Kuyper uit.

Getwijfeld
De schutter trok in 2017 de stoute schoenen aan en verkaste van Bevo naar Callant Tongeren. In zijn debuutseizoen moest de club uit België plots een pas op de plaats maken. “Halverwege het seizoen was de spirit verdwenen en we konden het maar moeilijk ombuigen”, vertelt de schutter. “Ik heb in de zomer getwijfeld of ik bij de club blijven moest. Zo’n seizoen gaat je niet in de koude kleren zitten. Toen zijn veel buitenlandse jongens aangetrokken. Ik heb ze geholpen in het nieuwe land. Daar kreeg ik een goed gevoel bij.”

De Kuyper bleef en zag ook spelers als Nick de Knegt (Quintus) en Eligio Pepels zich bij Callant Tongeren voegen. “De teamsfeer is een stuk beter”, lacht de 26-jarige Noord-Brabander. Resultaten volgden voor de formatie in het zwart-grijs. Na een ruime zege op Hurry-Up moest LIONS er zaterdagavond in Sittard opeens aan geloven. “Dat is me met Bevo niet vaak gelukt. We hadden een plan en dat is perfect uitgepakt.”

Vertrouwen
“We zijn een vrij nieuw team en niemand, waaronder ikzelf, wist hoe we er voor zouden staan”, gaat De Kuyper verder. “Na drie duels en goede uitslagen kunnen we stellen dat we een aardig team hebben. Dat geeft vertrouwen. Ik ga weer met veel plezier naar de training.”

Foto: FotoReza

Advertentie