Skip to main content

Mijlpaal pas 21-jarige Nusser in Kopenhagen

International Larissa Nusser heeft afgelopen weekend haar honderdste (!) wedstrijd voor København Håndbold gespeeld. De spelmaker van Oranje is pas 21 jaar.

Advertentie

Op 18-jarige leeftijd maakte Nusser de transfer naar de Deense eredivisionist. In de hoofdstad van het Noord-Europese land tekende de oud-speelster van Dalfsen voor liefst vier seizoenen.

Tienerjaren
Drie jaar later is de Limburgse tijdens het thuisduel van København Håndbold tegen Team Esbjerg in het zonnetje gezet. Op haar honderdste westrijddag werd Nusser naar voren gehaald. In de play-offs scoorde ze zes keer tegen de kampioenskandidaat.

Al vroeg in haar tienerjaren debuteerde Nusser in het blauw-wit van HandbaL Venlo in de eredivisie. Toen ze vijftien was verkaste de EK-ganger naar Overijssel waar de middenopbouwer met Dalfsen meerdere hoofdprijzen pakte.

In 2019 mocht de jubilaris van København Håndbold mee met de nationale ploeg naar het WK in Japan. In Kumamoto maakte de jonge Nusser speelminuten en won met de Oranjedames goud.

Team Esbjerg
København Håndbold verloor zaterdag met 25-33 van de ploeg van Estavana Polman, die ontbrak, en is uitgeschakeld in de strijd om de titel. Met nog twee groepswedstrijden te gaan weet Team Esbjerg dat het samen met Herning-Ikast Handbold naar de halve finale gaat.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie