Quintus en BFC benutten eerste misstap Houten

By 31 oktober 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

In de eredivisie voor mannen hebben Quintus en nieuwe koploper BFC optimaal gebruik gemaakt van de eerste misstap van Houten.

Quintus is door een duidelijke uitzege in Arnhem op twee punten van voormalig lijstaanvoerder Houten gekomen. Na 9-23 bij rust zegevierden de wit-groenen tegen DFS Arnhem met liefst 24-39. Peter Lotman van het AD telde tien doelpunten van Quintus-rechterhoekspeler René de Bakker (foto).

34-28
Door in eigen huis overeind te blijven tegen PSV is BFC de nieuwe nummer één van de competitie. Na 12-4 en 20-9 werd het na rust alleen bij 26-21 nog even spannend. In de tweede helft stapten de gasten uit Eindhoven namelijk over naar een offensieve dekking.

Zes minuten voor tijd maakte Koen Vliegen met de 30-22 aan alle onzekerheid een eind. Namens PSV bepaalde linkspoot Stef van den Stokker de eindstand in Beek op 34-28. Zo blijft BFC ook in eredivisieduel zeven ongeslagen.

Verschut en Geers
Tevens thuisoverwinningen voor WHC/Hercules, promovendus Vrone/Berdos – de tweede voltreffer voor de Noord-Hollanders – en EHC. Laatstgenoemde ploeg rekende zaterdagavond in Den Haag af met de reserves van Volendam: 32-21. Tienvoudig doelpuntenmaker Youri Verschut en EHC-goalie Timo Geers werden door verslaggever Lotman aangewezen als uitblinkers van de Zuid-Hollandse thuisploeg.