Skip to main content

“Aristos is allang niet meer het lelijke eendje van de eredivisie”

By 21 augustus 2017Eredivisie, Voorpagina

In de aanloop naar de competitie heeft Maarten Roestenburg zich uitgesproken over zijn ambities met DEF-Fire/Aristos. Nadat eerder bekend werd dat de Amsterdamse club wil breken met het bier-imago, spreekt de oefenmeester zich nu ook uit over de sportieve ambities.

Advertentie

“Ik zie niet in waarom we aankomend seizoen de underdog zijn en tegen degradatie zouden moeten vechten”, zegt Roestenburg op de website van Aristos. “Als ik naar de eredivisie kijk zijn er zo vijf ploegen die we onder ons moeten kunnen houden. We hebben in de breedte een ontzettend sterke selectie en ook nog eens meer ervaring dan de meeste andere ploegen.”

Lelijk eendje
Met zijn ambitie hoopt de 38-jarige Amsterdammer te kunnen breken met de rol van underdog die Aristos al vele jaren dankbaar inneemt: “We zijn met beperkte middelen zoveel mogelijk voorwaarden aan het scheppen waarmee we als club vooruit kunnen. Er is geïnvesteerd in een krachthonk en de technische- en medische staf is op volle oorlogssterkte gebracht. Een Volendam of LIONS zijn we uiteraard nog lang niet, maar het begin is er. Aristos is allang niet meer het lelijke eendje van de eredivisie.”

DFS Arnhem
Op zaterdag 9 september bijt Aristos het spits af tegen DFS Arnhem. De wedstrijd start om 20:40 uur in sporthal Elderveld in Arnhem.

Foto: Luc van Leeuwen

Advertentie