Directeur NOS: Handbalfinale verdiende groter publiek

12

Jan de Jong, de algemeen directeur van de NOS, vindt dat de EK-finale van Oranje een groter publiek had verdiend. In een interessante discussie op Twitter reageert Jack van Gelder op De Jong.

400.000 handballiefhebbers schakelden zondagavond in op Ziggo Sport voor het topduel tussen Nederland en Noorwegen. Volgens De Jong, die Ziggo Sport in een eerder stadium met de uitzendrechten vandoor zag gaan, vindt dat veel meer mensen de damesploeg in actie hadden moeten zien. Het sportkanaal Ziggo Sport is alleen voor Ziggo-gebruikers beschikbaar.

Ziggo Sport-presentator Jack van Gelder reageerde snel op de tweet van Jan de Jong. Het gezicht van de talkshow Peptalk vertelt dat de algemeen directeur eerder had moeten toeslaan de handbalrechten naar de NOS te halen.

Tijdens de zomerse Olympische Spelen zagen liefst twee miljoen landgenoten op de NOS de handbalsters de halve finale halen. Vanaf het WK in 2015 heeft Ziggo Sport de zilveren handbalsters omarmt.

12 REACTIES

 1. handbal wat een sport daar zit tenminste iets in geweldig beter als altijd dat voetballen allemaal die vallende mietjes of dat saaie schaatsen

 2. Alle andere sporten dan voetbal doen het er blijkbaar niet toe.
  Deze meiden hebben gevochten voor het nederlandsandbal dat kun je van die zakkenvullers van de voetbal niet zeggen.

  • We have a very similar problem in our HOA. How do you respond to the ὖthey’re not perfect but quit picking on them…they are after all volunteers” argument?

 3. Vond ik dat ziggo door niet alle wedstrijden uit te zenden ook door de mand is gevallen. Zenden ze een eerste helft uit tweede helft niet. Dan moet er over voetbal gepraat worden.
  Premier League was in de poule fase ook belangrijker.

 4. Tja pas als er prestaties zijn gaat de NOS zeiken….hadden ze hun nek moeten uitsteken zoals ziggo dat deed met het wk. Alleen jammer dat sommige wedstrijden op het betaalde kanaal te zien waren…nos leer van je fouten en maak meer ruimte voor andere sporten naast voetbal schaatsen wielrennen en hockey….als finales in de competitie niet eens worden uitgezonden maar een finale korfbal wel….wat volgens mij niet echt heel internationaal en olympisch is wat moeten de Nederlandse handbal mannen en vrouwen dan nog meer doen. Dus pak je zakdoek pak je zelf op en ga eens bij je zelf na wat je belangrijk vind en stop achteraf met janken net zoals met de gemiste uitzendrechten van het wk. Ziggo thanks voor het vertrouwen in het nationale handbal

  • En nee daar wil ik de mannen en vrouwen van t korfbal niet tekort doen. Is alleen bedoeld als voorbeeld. Al het respect ook voor hun. Zij trainen er ook kneppelhard voor!!

  • I simply co&;8nu#d217lt leave your web site before suggesting that we actually enjoyed the typical information someone supply within your visitors? Is planning to be yet again steadily to examine cross-check brand new posts

 5. Zolang er geen professioneel handbal in Nederland wordt gespeeld zal dit niet veranderen. Bij een te grote groei van de handbal sport komen nog meer handjes tekort. Wordt het niet eens tijd voor een ander inzicht voor betaalsystemen van topsporters, en topsport begeleiding? Want ja er is natuurlijk geld te kort. Zo zeggen we dat in Nederland.

  • Ouais, à part que Dimitrov a l872air très con et imbu de lui quand même. Il a pas encore démontré le dixième du génie qui ferait passer son sale caractère.

 6. De verslaggever in de studio was tenen krommend,bijna net zo erg als de echte kromme.Waarom niet Evert ten Napel ingezet,die heeft handbal kennis

 7. De NOS moet eens bij zichzelf te rade gaan over hoe zij de handbalsport de afgelopen jaren hebben behandeld. Ze presteren het om 2 dagen voor een belangrijke wedstrijd te bellen dat ze beelden willen komen maken. Vervolgens is de club gedwongen om een handbalvloer met alleen handballijnen neer te leggen (á de lieve somma van EUR 3.000,-). De gewone sportvloer met daarop ook de andere belijning is zo onrustig voor de kijker……..? Met een beetje pech kom je er dan op de uitzenddag achter dat de voorkeur naar andere sporten uitgaat en de beelden niet op TV worden uitgezonden. Voor iedereen die nu denkt dat de kosten van de vloer en het eten en drinken van de ploeg voor rekening van de NOS komt? Nee helaas. Dat mag de handbalclub mooi zelf dragen. Iedereen die het Nederlandse handbal kent weet dat een volle zaal met heel veel geluk EUR 3.000 oplevert. Helaas zijn er voor de club voor bijvoorbeeld een Europa Cup wedstrijd nog wel meer kosten te dragen (ca. EUR 12.000,- voor een thuiswedstrijd). Dus NOS, hou op met die krokodillentranen en lever een positieve bijdrage aan de handbalsport. Dat is heel eenvoudig hoor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here