Skip to main content

Olympiërs doen goede zaken in EHF Cup

Een handjevol Oranjedames hebben goede zaken gedaan in de eerste kwalificatieronde van de EHF Cup. Zowel SG BBM Bietigheim, VfL Oldenburg als het Franse Issy Paris Handball bereikten dit weekend de volgende ronde.

Advertentie

Het SG BBM Bietigheim van Smeets, Wester, Visser en Malestein liep in twee duels over het Servische ZRK Naisa Nis heen. Na de 34-15 van zaterdag werd zondag nogmaals met dikke cijfers gewonnen: 19-37. Angela Malestein was in het Europese weekend op schot. De rechterhoekspeelster was zaterdag goed voor vier treffers en telde daar een dag later nog eens zeven goals bij op.

Dulfer topscorer
Ook competitiegenoot VfL Oldenburg had weinig moeite zich te ontdoen van de Europese tegenstander. In Noord-Duitsland werd korte metten gemaakt met Bnei Hertzeliya uit Israel (41-20 en 36-20). In het eerste duel waren de Nederlandse speelster samen goed voor liefst zestien treffers. Kelly Dulfer werd topscorer met zes doelpunten, terwijl Jongenelen en de jarige Smits kort daarachter volgden (5).

Speelse wijze
In Zwitserland bereikte ook Lois Abbingh de tweede ronde van het Europese bekertoernooi. Het Zwitserse LC Brühl Handball werd door Issy Paris Handball op de feiten gedrukt. Via 29-20 en 30-23 bereikte Abbingh op speelse wijze de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup.

Dalfsen
In hetzelfde bekertoernooi werd bekerwinnaar Succes Schoonmaak/VOC vorige week uitgeschakeld. In Volgograd verloor de formatie van Bouwer twee maal: 29-19 en 27-22. Landskampioen Sercodak/Dalfsen stroomt, na mislukte kwalificatie voor de Champions League, wél in, in de tweede kwalificatieronde. De talentenfabriek mag het opnemen tegen ZRK Izvor Bukovicka Banja uit Servië.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie