Opnieuw finaleplaats Lions ondanks beefmoment

By 25 april 2017Eredivisie, Voorpagina

OCI/Lions is de eerste finalist om de landstitel. JMS/Hurry-Up werd in Sittard verslagen: 30-29.

Een ijzersterke start (7-3) bracht Lions in een zetel. Verdedigend was doelman Luuk Hoiting, later uitgeroepen tot man van het duel, zeer moeilijk passeerbaar.

Na rust (15-11) nam Martin Vlijm risico door in de aanval sluitpost Aagaard van het veld te halen. Goals van Trainavicius, Marx en Berendsen brachten Hurry-Up – dat het met 29-33 verloren heenduel moest goed maken – terug in de titelstrijd.

Topscorer Falke tekende tien minuten voor tijd voor de eerste voorsprong voor de gasten: 24-25. Het Limburgse publiek hield de adem in. Invaller Pepels bracht Lions met een hattrick terug op het goede spoor.

Zo plaats de formatie van Schmetz zich opnieuw voor de eindstrijd om het landskampioenschap. Vorig jaar werd provinciegenoot Targos/Bevo na drie intense duels verslagen. Dit seizoen komt de opponent uit Noord-Holland.