Skip to main content

Team van de maand februari!

Aan het eind van iedere maand kiest de redactie van Handbal Inside zeven mensen of instanties die deze maand iets positiefs hebben betekent voor het handbal. Het team van de maand februari bestaat uit:

Advertentie

Danick Snelder
De geboren Zuid-Hollandse tekende deze maand een contract bij het Hongaarse FTC Rail Cargo Hungaria. Na zes jaar verlaat de Oranje-aanvoerster haar Duitse club Thüringer HC voor de Champions League-deelnemer uit Hongarije. Mooie transfer Danick! Gefeliciteerd!

Sietse Bakker
Werd in één klap wereldberoemd in Nederland als de handballende variant van Maikey Parami! De opbouwer van Hoofdklasser Tonegido/Kleine Sluis scoorde in de bekerwedstrijd tegen Eredivionist Tachos de winnende treffer. Een onvervalste bekerstunt! Daar houden we van bij Handbal Inside. In de kwartfinale stuit Sietse met zijn ploeg op Koornneef/Quintus. Een tegenvaller voor Sietse die liever tegen Volendam wilde spelen, want dat is ‘qua afstand wel lekker’. Als je nu nog niet snapt waarom Sietse Bakker in het team van de maand zit weten wij het ook niet meer.

Sanne van Olphen
De tijd is al verstreken en er is alleen nog een directe vrije worp te nemen. Geef de bal maar aan Sanne. Waar we het over hebben!? HIEROVER!

Advertentie

Tom Robyns
De kartrekker van Hasselt was ook deze maand weer van onschatbare waarde voor zijn ploeg. In de BENE-League finale tegen de OCI-Lions schoot hij Hasselt in de allerlaatste seconde langszij (30 – 30). En in de daaropvolgende verlenging deelde hij ook nog eens de genadeklap uit (34 – 35) (video). Monique Tijsterman, coach van OCI-Lions, liet na afloop weten ook te willen beschikken over een dergelijke speler. Steek die maar in je zak Tom!

FIQAS/Aalsmeer
Houdt de Nederlandse eer hoog in Europa. De ploeg van Rene Romeijn wist zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Challenge Cup! Zowel uit als thuis werd er gewonnen van het Luxemburgse Esch. In de kwartfinale spelen Romeijn en zijn mannen tegen het Noorse Fyllingen Bergen. Zit de halve finale erin? Misschien is hier binnenkort wel meer over te lezen op Handbal Inside!

Mark Schmetz
De hoofdtrainer van KRAS/Volendam liet afgelopen maand zien het spelletje nog altijd niet verleerd te zijn. De 39-jarige Limburger hielp zijn oude club TuSEM Essen meerdere malen uit de brand. Tijdens zijn rentree tegen ASV Hamm-Westfalen scoorde hij gewoon even drie doelpunten. Op je 39ste meeballen in de Tweede Bundesliga! Dat doen maar weinig mensen je na Mark!

Mark van den Beucken
De jeugdinternational in Noord-Limburgse dienst heeft een droomtransfer te pakken. De 19-jarige doelman tekende een contract bij het Duitse TBV Lemgo uit de eerste Bundesliga. Hou die jongen goed in de gaten, de nieuwe Gerrie Eijlers is in de maak!

Foto’s: Mark Schetz en Sanne van Olphen (Jaap van der Pijll), Danick Snelder (IHF), Sietse Bakker (Patrick Hogervost), Mark van den Beucken & Tom Robyns (FotoReza), FIQAS/Aalsmeer (FIQAS/Aalsmeer), Handbalfoto.nl

banner

Advertentie