Jonge Oranjedames schuwen strijd niet

By 2 oktober 2020Featured, Oranje, Oranje Dames

Pas na de tweede time-out van Manu Mayonnade kon Nederland in Lingen mee met oefenpartner Duitsland. Jonge Oranjedames zorgden met bevliegingen voor het gewenste effect.

Advertentie

Bij een 12-6 achterstond dook de Franse bondscoach voor de tweede keer in tien minuten tijd de time-out in. Tijdens de herstart van het oefenduel kwam Larissa Nusser met succes binnen de lijnen.

Met een rappe schijnbeweging was de 20-jarige Limburgse verantwoordelijk voor de 12-7. Daarmee doorbrak Nusser, bezig aan haar derde seizoen bij Kobenhavn Handbold, de 6-0 run van de Duitsers.

Venijn
In het vervolg van de eerste helft kwamen ook Bo van Wetering, Dione Housheer en Merel Freriks tot scoren. Laatstgenoemde deed wat Danick Snelder een aantal minuten daarvoor naliet. Ook in de afstandstreffer van Housheer zat venijn.

Uiteindelijk was Van Wetering in de EmslandArena de meest opvallende jongeling. De hoekspeelster van TuS Metzingen prikte vier keer raak. Daarmee toonde Van Wetering onverschrokken te zijn.

Energieke greep
In Kumamoto was het genoemde kwartier twintigers al van de partij. Donderdagavond in Lingen stonden ze – terwijl basiskrachten Lois Abbingh, Jessy Kramer en Laura van der Heijden vanaf de bank toekeken – tijdens een energieke greep naar de voorsprong binnen de lijnen.

De jonge Oranjedames hebben tegen Duitsland aangetoond de strijd om speelminuten in de nationale ploeg niet te schuwen. Op het gewonnen wereldkampioenschap fungeerden Nusser en consorten nog als reserve. Tegen Duitsland namen de nieuwe internationals het initiatief.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie