Knokkend Oranje U17 laat kwartfinaleplaats glippen

0

Oranje U17 is in de poulefase van het EK in Slovenië uitgeschakeld. De nationale ploeg won zondagmiddag nipt van Portugal (35-34), maar moest groepsgenoot Denemarken op doelsaldo voor laten gaan.

Door de ruime overwinning van Denemarken op poulewinnaar Duitsland (24-30) stond Nederland voor een zware opgave. Niet alleen moest Portugal gevloerd worden, maar ook een gat van vier goals ten opzichte van Denemarken moest gedicht worden. Ook tijdens het laatste pouleduel kon bondscoach Clarijs door een vingerbreuk geen beroep doen op zijn sterspeelster Kim Molenaar.

Na een achterstand bij rust (15-16) greep Oranje U17, dat in voorbereiding op het eindtoernooi de finale van het EYOF bereikte, door een doelpunt van Roos Daleman bij 23-22 voor het eerst de leiding. Bij 26-23 en 33-30 leek Nederland op weg naar voltooiing van de pittige klus.

Afronding
Slordigheden in de passing en afronding zorgden ervoor dat Portugal, tevens strijdend om een plaats bij de laatste acht, in de slotminuten gelijk kon maken (34-34). Fem Boeters tekende vanaf de lijn voor de laatste treffer. Haar goal bleek niet genoeg voor de kwartfinaleplaats.

Vervlogen
Na het laatste fluitsignaal dropen Nederland en Portugal teleurgesteld af. Namens poule C gaan Duitsland en Denemarken door. Voor de formatie van Ricardo Clarijs is de kans op een hoge notering op het EK – na een nederlaag, remise en winstpartij – vervlogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here