Quintus mikt op breuk jarenlange heerschappij

0

Op donderdagavond knokken Quintus en Dalfsen om de laatste finaleplaats om het landskampioenschap. Sinds 2013 is het affiche onveranderd. Quintus mikt op de breuk van de jarenlange heerschappij.

In het seizoen 2011/2012 greep Dalfsen ten koste van SEW de landstitel. In de jaren die volgden kwamen de oppermachtige Overijsselaars keer op keer VOC tegen in de eindstrijd. De laatste twee seizoenen gingen de Amsterdammers met de schaal aan de haal.

In 2008 stond Quintus voor het laatst in de finale om het landskampioenschap. Jaren van droogte volgden in Kwintsheul. Begin dit seizoen greep de formatie van René Zwinkels, ten koste van VOC, weer eens een hoofdprijs: de Supercup.

22-22
Na zeven seizoenen lijkt een andere confrontatie in de finale in aantocht. Na het gelijkspel in het Oosten (22-22) is Quintus een zege verwijderd van plaatsing voor de best-of-three. In Kwintsheul klinkt om 20:30 het eerste fluitsignaal.

Zevende keer
Zaterdagavond plaatste VOC zich voor de zevende keer op rij voor de eindstrijd om de schaal. In twee duels waren de donkergroenen te sterk voor verrassing VZV. Op 5 mei staat de eerste finale op het programma.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here