BENE-League: LIONS koestert punt in Eupen, uitzege Aalsmeer

By 19 november 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Na de heenronde in de BENE-League is de top-2 volledig Belgisch. Daarna volgen vier Nederlandse clubs. Een overzicht van speelronde elf.

Heel lang leek het er gisteravond op dat LIONS beide punten in Eupen zou achterlaten, maar door goals van Kyan van Berlo (foto) en later positiegenoot Rob Schmeits werd het op bezoek bij KTSV Eupen toch gelijk. Na 27-25 klonk bij 27-27 het eindsignaal.

LIONS moet Visé op de ranglijst voor laten gaan. De wit-blauwen trakteerden Sporting Pelt op de eerste thuisnederlaag van het seizoen: 24-25 (15–11).

Na 22-19 ging het alsnog mis voor Sporting Pelt. Landgenoot Tommie Falke maakte er tevergeefs negen. Drie keer scoorde international Robin Schoenaker.

Na elf wedstrijden staat nieuwe runner-up Visé op zeventien punten. LIONS heeft een puntje minder dan de Belgen.

De koppositie in de BENE-League is nog altijd voor Achilles Bocholt dat Bevo klopte: 34-31. Na 17-13 halverwege kwam de ploeg van Hans van Dijk even terug tot 21-20. Een nieuwe aanval sloeg Achilles Bocholt met succes af waardoor de titelhouder eerste blijft.

Houten – Aalsmeer is in 34-38 geëindigd. Na de 12-21 van Matt Diamond kwamen de Utrechters terug tot 16-21 bij rust. In de tweede helft scoorde Martijn de Jong de 20-28 waarna een nieuwe inhaalrace van Houten na de 34-37 van Nigel van de Bilt strandde. Bij Aalsmeer stond aanwinst Evon Mohlin voor de tweede keer op het wedstrijdformulier.