Skip to main content

FTC verslaat concurrent, maar komt doelpunt tekort

De Hongaarse club FTC van Van der Heijden en Snelder is met Metz Handball in gevecht om een plaats in de Final4 van de Champions League. De internationals deelden een tik uit aan de Franse belager, maar kwam een doelpunt tekort voor de tweede plaats.

Advertentie

Het heenduel in Frankrijk werd met 27-25 verloren. In de eigen arena ging FTC rusten met een fijne voorsprong 13-9. Na rust kwam Metz Handball, waar Luciano vijf keer scoorde, terug tot 29-27. Doordat de Franse ploeg in de twee onderlinge duels meer uitdoelpunten scoorde, blijven ze op de gewilde tweede plaats staan.

Tussenstand top-3 groep 2:
1. Vardar HC 9-16
2. Metz Handball 9-12
3. FTC 9-12

In de laatste speelronde van de hoofdfase gaat FTC, dat tegen Metz Handball kon rekenen op vijf treffers van Van der Heijden, op bezoek bij het Nederlands getinte SG BBM Bietigheim. Ook Metz Handball neemt het op tegen een Duitse tegenstander. Thüringer HC reist volgende week af naar Frankrijk.

Elf doelpunten
In groep 1 maakte Györi geen fout in Denemarken. Thuisploeg NFH werd met 24-32 (10-17) aan de kant gezet. Groot (7) en Broch (4) waren samen goed voor elf doelpunten. De titelhouder uit Hongarije heeft goede papieren het finaleweekend van de Champions League te bereiken.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie