LIONS GRIJPT DERDE LANDSTITEL OP RIJ

By 3 juni 2017Eredivisie, Voorpagina

OCI-Lions is na 2015 en 2016 opnieuw landskampioen van Nederland geworden. In Sittard won de brigade van Schmetz de beslissende finale: 29-28.

In de eerste helft greep Volendam bij 8-9 verrassend een voorsprong. Voornamelijk via lijnspeler Léon van Schie, die op maat werd bediend, vond de landskampioen van 2013 het net. Joris Baart tekende in de dertigste minuut voor de aansluitingstreffer (12-13).

De tweede helft startte zeer slordig. Waar Schellekens meermaals reddend optrad, onder meer drie (!) gestopte strafworpen, was Ivar Stavast verantwoordelijk voor een Limburgs gaatje: 21-19. Volendam scoorde vijf aanvallen op rij niet.

In de slotfase begon het aanvallend weer te draaien bij de Noord-Hollanders, maar had Lions keer op keer een antwoord op maat. In de typerende tegenaanval behielden de Limburgers de marge. Ten Velde scoorde in de slotminuut nog de 29-28, maar de vroegtijdige confetti op het parket verklapte de uitkomst van de eindstrijd.