Skip to main content

Meteen vuurwerk tijdens start BENE-League

By 2 september 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

Van rustig inkomen is tijdens de eerste speelronde van de BENE-League geen sprake. De deelnemers moeten meteen aan de bak

Advertentie

Nederlands kampioen Aalsmeer ontvangt Bevo. Oranjeheer Jeffrey Boomhouwer gaat zich na zeer succesvolle jaren in Duitsland namens de formatie van Bert Bouwer en assistent van het Nederlands team Wai Wong weer laten zien in De Bloemhof.

Bij de gasten uit Panningen staan twee versterkingen uit het buitenland op het wedstrijdblad: Vladislav Lets en Adrian Chelmiński. Op de bank bij Bevo ook nieuwe gezichten. Richard Curfs en Joeri Verjans hebben sinds deze zomer de touwtjes bij de Noord-Limburgers in handen.

Thuisduel voor Hinskens
Ook meer dan interessant: LIONS – Sporting Pelt. De Nederlandse nummer drie tegen de outsider uit België. Bij de bezoekers veel landgenoten binnen de gelederen. Namens LIONS gaan frisse gezichten Jasper Ritzen, Jelte Hiemstra en Morris Kippers op voor hun BENE-Leaguedebuut.

Advertentie

In Volendam gaat trainer/coach Geert Hinskens zich voor het eerst in een officieel duel laten zien aan het thuispubliek. De oud-speler is overgekomen van het gedegradeerde Quintus. Gerrie Eijlers is bij Volendam, dat het gaat opnemen tegen finalist Achilles Bocholt waar Pieter Strauven is terechtgekomen, de rechterhand van Hinskens.

Aanwinsten Miedema en Schoemaker
Waar promovendus Tachos voor het eerst op het strijdtoneel van de BENE-League verschijnt, mag Hurry-Up proberen punten te scoren in Wallonië. Tegen Visé gaat oefenmeester van de Zwartemeerders Joop Fiege onder meer aanwinsten Patrick Miedema, Nicolai Schoemaker uit Denemarken en de Portugees Valter Soares aan het werk zetten.

Programma BENE-League 3 september:
Volendam – Achilles Bocholt
Aalsmeer – Bevo
LIONS – Sporting Pelt
Eupen – AtomiX
Hubo Handbal – Tachos
Visé – Hurry-Up

Lees ook: Journalisten voorspellen: Kampioen, degradant, MVP en verrassing van de BENE-League

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie